Dävensö – Lillvik

PENTAX Image

Ungefär 6 mil från Stockholm ligger vårt härliga  sommarparadis Dävensö där vi har en liten stuga nära vattnet med en underbar utsikt över Brofjärden och där tillbringar vi en stor del av sommaren. Det finns inga förbindelser som går till ön utan man måste åka med egen båt. Ön är ca tre km bred och tre km lång.

…..vårt lilla krypin

För inte så länge sedan var där en blomstrande ö, med skola, fiske, frukt o trädgårdsodlingar, jordbruk samt jakt på hjortar och rådjur. Där fanns också ett ålderdoms-hem för öns gamla. Båtturer gick till Stockholm regelbundet.

imgp0230 (388x292) (500x350)

imgp0227 (403x319) (2)Nu är allt detta i stort sett borta, förutom jordbruket som är utarrenderat. Den fasta befolkningen består endast av tre familjer. Ön har varit i privat ägo sedan många år tillbaka. Det har heller aldrig byggts något nytt på ön de senaste 25 åren. I de hus som nu är kvar bor det endast sommargäster ca: sex, sju familjer.

imgp0228 (388x292) (2)

PENTAX Image

Ön har en underbar natur med fina svampmarker, härliga klippor att sola och bada på.Vi har också ett litet trädgårdsland där vi odlar lite grönsaker.

Fiskelyckan brukar för det mesta vara god. Vad sägs om nyfångad abborrfilé till lunch. Ja, undra på att vi tycker det är en paradisö.

Konsumbilen

Mälarbåtarna -Dagmar Tamm.

Ådo-kvista

 ~ HEM ~

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s