Det var en fin teaterföreställning

20130421_142010

Mitt första besök på Orionteatern var för många år tillbaka och då såg jag teaterstycket ”Minns du den stad” efter en roman av Per Anders Fogelström. Handlingen skildrar livet i Söders arbetarkvarter åren 1900-1925. Efter det jag sett föreställningen läste jag de flesta av hans böcker i Stockholmsserien

hjalpsokes_0

Idag var vi och tittade på  ”Hjälp sökes”och det känns verkligen som man stiger rakt in i ”lagårn”  där bor bröderna Axel (Johan Ulveson) och Engelbrekt (Magnus Roosmann) på sin gård de ärvt. Bröderna är ständigt i luven och på vippen att ha kål på varandra.  Till gården kommer lite vilsna Hillevi (Sofia Pekkari)   som med sin underbart vackra röst framför nyskrivna ballader med text, musik av Björn och Benny. Sofia Pekkaris ljuva toner får vi nog höra mer av framöver.

Hillevis lite mystiska mamma (Suzanne Berdino) visar sig ha ett magiskt handlag med djur.- Och djur är det gott om, en häst, två kossor, 2 grisar, hundar och en get….. Handlingen i sig är väl lite ”Bonde söker fru tema”  men till Kristina Lugns texter förvandlas musikalen till ett riktigt fint språkäventyr som man måste ta till sig. Det är en fin teaterföreställning, annorlunda än något jag sett tidigare.

Kram Sylvia

Annonser

5 thoughts on “Det var en fin teaterföreställning

 1. God kväll ( natt ) Sylvia!
  Det är sent nu men såg Poirot som slutar 24.00 men Agatha Christie är alltid bra så det är svårt att låta bli.
  Låter som det var bra musik och texter medans handlingen var sisådär. Vacker sång är aldrig fel.
  Alltid kul att testa något annorlunda. Blev det giftermål för de båda bönderna eller vad gick historien ut på?
  Fogelströms böcker verkar intressant om hur det var att ”arbeta” under början av 1900-talet. Ingen dans på rosor inte, oavsett stad. Är väl likadant i dag på många håll…men vackrare inslaget, om man säger så 😉
  Nattiskramen, Agneta

  • Morning Agneta! / lunch
   I slutet förvandlas gården till cirkusmagi. Modern /Suzanne Berdino låter lantgårdens djur av grisar, hundar, hästen, kossor och gäss ta över scenen. Sedan ger sig mor och dotter iväg och bröderna tycks sig ha funnit varann i varje fall för stunden.

   ”Människan har alltid varit och bör förbli, ett mysterium” avslutar Lugn sin text. Ja, slutet får man grunna lite över? Kristina Lugns texter kan ju vara ganska svårtolkade. Det fina var musiken och Sofia Pekkaris ljuva toner. kram kram och ha en fin dag vännen!

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s