Konditoribesök

I går handlade jag lite smått till julen och sedan gick vi till  Citykonditoriet som ligger i en av Stockholms vackraste lokaler!  Här bakas allt bakverk och allt bröd med en genuin känsla och hög kvalitet Det spelas ingen hög musik som stör utan du välkomnas att äta gott, prata och umgås. Utbudet får dig att tänka på den gamla stortens konditori och det goda bryggkaffet serveras i kopp med fat. Du kan också äta lunch här och en favorit är klassikern laxpudding med skirat smör och till bra priser. Citykonditoriet ägs och drivs av Citykyrkan i Stockholm idag.

zity

Citykyrkan_Stockholm

rakisÅr 1912  byggdes huset då som nöjespalats och gick under namnet Fenixpalatset. Här har min svärmor som nu är borta,  som ung flicka roat sig i dansens virvlar.  Hit gick man för att förlusta sig antingen i någon av restaurangerna, danssalongen, teatern eller kägelbanan.

Har du tillfälle så kila in och njut i  trevlig atmosfär av gott kaffe och bakverk. Eller varför inte som vi gjorde, en härlig räkmacka till kaffet.

Kram och ha en fin dag!   / Sylvia

Annonser

8 thoughts on “Konditoribesök

 1. Tack för informationen, Citykonditoriet har jag missat helt men ska absolut göra ett besök där snarast. Vad roligt att du skriver om Fenixpalatset och att din svärmor brukade dansa där. Vem vet, kanske blev hon uppbjuden av min pappa som verkade ha tillbringat en stor del av sin ungkarlstid där.

  Må så gott och trevlig helg
  Meggie

  • Hejsan Meggie!
   Du måste absolut göra ett besök där,hur mysigt som helst. Vi brukar försöka undvika lunchtiden då det ibland kan vara många gäster.
   Ha det så bra och en trevlig helg! / kramen

 2. God kväll, Sylvia!
  Härligt med ett riktigt konditori med kaffe som serveras i kopp med fat och gärna med en porslinskanna på bordet också, som förr 🙂 Ett litet glas med vatten fick man också ,då kaffe torkar ut kroppen. Det var tider det när en pianist underhöll med vackra melodier. Alla damer behöll hattarna på…
  Minns det som i går trots att minst 60 år passerat.
  Bra att det blir lite reklam så att det får vara kvar 🙂
  Men visst fanns det mycket som var bättre förr….så det så 😉
  Kram, Agneta

  • Ja, Citykondiset kan gott få lite reklam för det är så trevligt. Till skillnad mot många andra ställen där man får trycka in sig på en liten stol, trångt och jäkligt är det och en plastmugg med trist kaffe till ett överpris. Då går jag hellre hem och dricker mitt kaffe.;-)
   Vädret är soligt och fint. Hoppas det håller i sig till kvällen. Vi ska på julshow på nya Friends Arena och det ska bli roligt. Nu hoppas vi att t-banan ska funka som de ska. / Kramen

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s