Glädjande besked!

Barack Obama sitter kvar som USA:s president.

Hans politik tilltalade fler väljare.De flesta amerikaner verkar stödja hans sjukvårdsreform, skattehöjningar för de allra rikaste, lyfter fram kvinnors rättigheter i samhället. Nu får han fyra år till som president. Det är ett glädjande besked för världen. men att få igenom nya reformer är verkligen ingen lätt sak för honom. Motståndet är stark.

Grattis till USA!!!

Annonser

7 thoughts on “Glädjande besked!

 1. Jag kan inte så mycket om Usa´s politik men tror att det var bra att Obama sitter kvar som Usa´s president
  för sjukvård för alla är ju så viktigt
  och bra även med skattehöjningar för de allra rikaste och kvinnors rättigheter i samhället
  Viktiga saker…
  kram

  • Inte är jag så insatt i USA men jag tror att Obama är en mänsklig person och har ett gott hjärta och det är mycket värt även inom politiken. kramen

 2. Inte jag heller är så värst insatt i politiken men jag har inte undgått att höra att han gjort gott för USA under den tid han haft. Hoppades på att han skulle vinna vilket han ju glädjande gjorde. Statyerna i min blogg var levande människor, kanske inte framgick..

  • Tycker av det lilla jag följt med att Obama är värd fyra år till som president men han har mycket på sin agenda, det ska gudarna veta, Jo,jag förstod statyerna var levande människor och det är helt fantastiskt. Jag har sett något liknade tidigare här i stan och man blir ju helt förstummad över att de klarar att stå blixt stilla ./ Kramar

 3. Hejsan, Sylvia!
  Barack Obama fick de flesta rösterna av afroamerikaner, latinos och kvinnor.
  Mitt Romney har sina väljare bland de vita och välbeställda. Det var inte så mycket som skiljde dem åt. Demokraterna fick några fler mandat i Senaten vilket bådar gott. USA befinner sig på ruinens brant och har skulder upp över öronen men de allra rikaste, miljonärer och miljardärer betalar trots detta max 35% i skatt och den summan ville Republikanerna sänka….Oooops!
  Popuklärt röstfiske….såklart!
  Skicka hit dom så kommer dom att lära sig vad det innebär att betala skatt 🙂
  Nu i dagaarna ska alla försöka komma överrens för i januari väntar ättestupan i USA med ännu sämre ekonomi och högre arbetslöshet.

  Bra att Obama vill dra tillbaka alla soldater fr. Afghanistan 1213-14 som är sagt, för krig kostar…! Dags att dom inser detta och använder pengarna på bättre ting.
  Hela världen påverkas ju av USA som importerar mycket men valet i Kina är minst lika viktigt för det är ett land som är en stormakt att räkna med liksom Indien.

  Verkar som USA och Europa haft sina glansdagar och makten återgår till Asien. En rundgång går inte att undvika. Historien ska man ta lärdom av och innan vi kunde skriva var Asien och många andra länder hästlängder före oss.

  Spännande är det men jag är så trött på dessa eviga pengar som ställer till det för oss alla.
  Herregud, tänk dig att vara dollarmiljonär och betala 35% i skatt….gör jag som är fattigpensionär, nästan, men å andra sidan ska vi ju ha en ”billig” , bra och fungerande sjuk – och äldreomsorg vilket vi inte har längre med tanke på de höga skatter vi betalar. Något har gått helt snett och en skattesänkning för oss pensionärer är på sin plats.
  Nä, även här behövs ett regeringsbyte snarast…Basta 😉

  Det politiska systemet i USA är krångligt men hittade en bra artikel i DN som förklarar en del i alla fall…hm…kliar mig på huvudet 🙂
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-styrs-usa
  Mängder med intressanta artiklar finns på samma sida i högespalten.
  Alltid lär man sig något 🙂
  Varm kram, Agneta

  • Tack snälla för intressant länk.Lite invecklat men kanske något klokare ,-) Kontentan av det hela kvarstår, vi får vara glada att Obama fick fyra år till som USA.president. Kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s