Snart dags igen……

 Den 11 oktober är det dags för årets SeniorSurf på biblioteken. SeniorNet Swedens klubbar samarbetar i år med 52 bibliotek som anmält intresse. Se www.seniorsurf.se där vi försöker överbrygga de hinder som nybörjaren kan ställas inför i IT-samhället.

Idag var det informationsmöte och jag ska tillsammans med tre andra  surfvärdar vara på Medborgarplatsens bibliotek under surfdagen. Där har vi öppet hus  från KL. 11- 15  och får förfoga över fem av bibliotekets datorer.  Det blir nu tredje året jag är med och det är så kul. Det brukar vara gott om besökare som vill prova på, få information om kurser som vi har och så lite reklam om IT-kafeét som ligger på Södermalm.

På vägen hem från mötet gick jag en liten omväg och fick en härlig promenad i det soliga höstvädret men vinden var riktigt kylig. Höstfärgerna rött, brunt och gult är verkligen på topp just nu i naturen.

host3

host1

host2

Nu har jag läst klart boken En ovanligt torr sommar av Peter Robinson. En bok jag varmt kan rekommendera, den var makalöst bra. Så fick jag en fin bok av min syster skriven av Kajsa Ingemarsson ”Någonstans inom oss” som hon tyckte väldigt mycket om. En bok som fått både ros och ris. Jag har tidigare läst en bok av Ingemarsson ” Bara vanligt vatten” som inte alls föll mig i smaken. Nu är jag så nyfiken på den här…….

Önskar en skön kväll!
Kram Sylvia

Annonser

6 thoughts on “Snart dags igen……

 1. Hej Sylwia!
  Trevligt att vara surfvärd och kunna hjälpa andra. Har ibland önskat ha någon här som kunde förklara o hjälpa när jag inte fattar ett dugg. Nu är problemet löst för Tony är jätteduktig o mamma får hjälp.
  Gissa om jag blev sugen på ärtsoppa o pannkaka när jag såg din bild. I dag är det ju torsdag men här blir det Kyckling o potatissallad. Man tager vad man haver o kanske det blir pannkaka i morgon.
  Tack för bra tips på bok. Ska börja på Blå gryning av Ann Cleeves har aldrig läst något av henne fick boken av en vän och det ska bli intressant och se vad jag tycker.
  Nu tänds lamporna tidigare o tidigare för var vecka och snart går vi över till vintertid. Det är jobbigt i vanliga fall men utan Leif är det fruktansvärt att inte ha någon att kura skymning med. Tack för din kommentar Sylwia den gjorde mig glad.
  Kram o må så gott.

  • Usch ja, det bli mörkt och ruggigt tidigt nu. Måste snarast uppdatera ljusförrådet. Några tända ljuslyktor och det blir genast mer trivsamt på kvällskvisten framför TV. Googlade på boken du läser av Ann Cleeves och den verkar i min smak. Nu blir det spännande att höra vad du tycker om den. Ska kolla om den finns på bibban, om inte sätta jag mig på väntelista..
   Må så gott du kan vännen och varma kramar till er båda.
   Sylvia

 2. Oj, ser att det var ett tag sedan jag var inne här =(. Men du håller igång ialla fall =). Kul med sådana träffar kan jag tro. Å när allt lugnar ner sig kanske jag också kan falla till ro med en bok eller fler. Önskar dig en go kväll. Kramis

  • Kul att du tittar in Bettan!
   Klart det inte kan bli så mycket tid över för dig att sjunka ner i soffhörnan med en bra bok. Du har så mycket annat som du måste prioritera just nu. Är man pensionär, du vet….får man bestämma lite själv över sin tid. Ha nu en skön kväll vännen

 3. God kväll, Sylvia!
  Hoppas gårdagen blev lyckad och tänk att det redan har gått hela tre år sedan starten. Jag tycker det var som i går du skrev om den första surfdagen på biblioteken…vart tar åren vägen?
  Hujedamej 😉
  Glädjer mig verkligen att även du blev förtjust i ”En ovanligt torr sommar” och det var väl attans också att pistolen i köket var borta :-(( Jag vill liksom vrida tillbaka den biten för att få ett annat slut. Det var så jäkla onödigt av svägerskan och varför ? Omedvetet eller medvetet av henne ?
  Tänk ändå så eländigt dom hade det i England under kriget och även om USA ingrep så satte dom inte alltid så bra avtryck hos befolkningen, den kvinnliga.
  Vill minnas att dom hade ransoneringskort ända fram till 1956 eller hur var det med den saken? Inte klokt ju!

  Nåja, nu är jag klar med Alvtegens ”En sannolik historia” som är bland det absolut bästa jag läst. Gillar ju psykologi och här är den skriven på ett utomordentligt bra sätt och blir lätt till en liten bibel med alla hennes klokord. Vill gärna ha en fortsättning , för där finns några lösa trådar i slutet.

  Kämpar på med den kända boken ”Giganternas fall” ( 885 sidor) av Ken Follet men ska nu sticka emellan med Donna Leon och en tur till Venedig är ju aldrig fel 😉 Sedan blir det åter en vända till 1:a världskriget som jag inte läst så mycket om, faktiskt. Då var ju mamma barn och har hört en del berättelser från morfar fr. den tiden…otroligt.
  Såg att det kommit en uppföljare till ”Giganternas fall” och det gäller ta mig katten att hinna med i svängarna. Men nutidshistoria är alltid av intresse.

  Ha det nu så gott Sylvia och mys i ljusens sken med en god bok och något gott därtill 🙂
  Varm kram vännen! / Agneta

  • Både gubben och jag blev helt sålda av boken ” En ovanligt torr sommar” En riktigt bra deckare som också speglar krigsårens elände. Vad gjorde inte flickorna för nylonstrumpor, choklad och cigaretter…..Om pistolen varit kvar hur hade det blivit då…..jaja man måste ju få spekulera.

   Alvtegens ”En sannolik historia” gillade jag. En fint skriven roman om relationer , känslor och fördomar.
   Donna Leon kan du gått sticka emellan med för att lätta upp stämningen. Det är en av syrrans favoriter. Hon älskar den charmige kommissarie Brunetti.
   Nu läser jag Kajsa Ingemarsson ” Någonstans inom oss” som handlar om Rebecka och hennes ”liv” som död. Efter att hon tagit sitt liv återvänder hon till sin man Mikael som ”spöke”. Deras fd gemensamma liv vänds och vrids på. Varför blev det så här? Vem är det som egentligen lämnar vem? och varför? Jag är lite tveksam? Har lite svårt för det här med andevärlden…..men jag får läsa vidare…..
   Trevlig helg vännen!
   Kram Sylvia

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s