Varit på bio och en synvilla på hemvägen …….

Idag var vi och såg filmen om Olof Palme. Den 28 februari 1986 sköts Palme ihjäl på öppen gata i Stockholm. Han var kanske den mest kontroversielle politiker under 1900-talet i Sverige. Beundrad av många men också hårt kritiserad och till och med hatad av andra. Filmen är en dokumentär, en berättelse om en människa, en politiker och om en man som förändrade historien.  Jag tro att oavsett var man står politiskt så har filmen ett stort värde och är verkligen värd att se.

************************************************************

Synvilla på  Götgatan

Fotot en 3D- illusion som är skapat avfotograf Erik Johansson som består av en stor plastfilm på trottoaren sex meter ut från gallerian vid Medborgarplatsen och sex meter upp på glasfasaden. Känslan blir att man känner sig stå högt upp på taket och tittar ut över staden.  Ögat tror att avgrunden öppnar sig nedanför. Synvillan blir en hissnande upplevelse. Den här bilden tog jag med mobilen.

Önskar en Trevlig helg!
Kram Sylvia

Annonser

8 thoughts on “Varit på bio och en synvilla på hemvägen …….

 1. När vi var på Fårönatta gav den filmen om Palme och det var en del härifrån som åkte till Fårö bara för att se den. Jag väntar tills den kommer på TV och det ska den visst göra fram emot jul.
  Det var verkligen en häftig bild!
  Kram, Ingrid

  • Ja, det var verkligen en häftigt känsla att stå på trottoaren och titta ut över stan. En synvilla som var helt otrolig. Filmen var värd att se, Ett stycke svensk historia.
   Kram

 2. God kväll ( natt ), Sylvia!
  Förstår att filmen var mycket sevärd och det har ju talats mycket om den i olika teveprogram. Men det är så jäkla trist att ingen vill tala om för svenska folket vem/vilka som beställde mordet på Palme för det är i alla fall jag övertygad om att det var. Välplanerat i detalj 😦
  Svårt att greppa detta med synvillan men förstår att det är en upplevelse.
  Men det är då ingen upplevelse med detta nya kommentatorsfältet som innebär att man måsta scrolla upp o ner för att se vad man skrivit. Dessutom är det svårt att veta hur man ska få upp kommentatorsrutan första gången. Usch så dom krånglar till det för oss.
  Nu är det natti från mig!
  Kramis, Agneta

  • Filmen var riktigt intressant och man fick en bild av människan bakom Palmegestalten. Hans uppväxt och skolgång, Hans förhållande till sin familj, Internatskolan Lundsberg där han inte passade in trots sin borgerliga härkomst. Hur han blev Tage Erlanders allt i allo.
   Konstigt med kommentarsrutan. Blir den inte större om du klickar i rutan och trycker på Enter?
   Kram och ha det gott!

   • Hade jag ingen aning om att man ska göra! Men klickar jag på de två små knapparna till höger så öppnas kommentatorsrutan. Inte lätt att veta hur man ska göra utan instruktioner men jag testade mig fram och klurade ut hur man gör 😉 Det är några till som har installerat denna funktionen på sina WP-bloggar. Men fy katten för att sitta och scrolla här för att läsa hela kommentaren, tidsödande. Varför kan dom inte göra det enkelt…? Kanske ska öppna Firefox och se om det är annorlunda där men det vore ju konstigt.
    Tack och kram, Agneta

 3. det var länge sedan jag var på bio, men ska kanske gå och se denna film.
  hoppas den går på dagen också på någon biograf
  Jo, han var nog den mest kontroversiella politiker, men som nog inte lämnade någon oberörd.
  Spännande bild du tagit med mobilen
  kram och ha en fin fortsatt helg

  • Ibland kan det vara kul att bryta av TV-tittandet med ett biobesök och då går jag för det mesta på en dagsföreställning då det brukar vara lite lugnare.Tror att Palmefilmen kommer inom kort på Tv. / Kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s