Nu drar vi hem till stan……

Fint höstväder har vi haft den här veckan men nu  drar vi hem till stan i morgon. Gubben gillar att fiska men det har varit riktigt dåligt med fisk den här sommaren. Nu tror vi att skarven, en fågel som finns i mängder i Mälaren och som häckar på kobbar runt öarna är en orsak till att fiskebeståndet har minskat. Vi kan ibland se hur hela fjärden är full med svarta fåglar som dyker ner efter fisk.

Så här kalt och tråkigt ser det ut efter en tid där skarven beslagtagit en kobbe.

Skarven är en fågel som livnär sig nästan uteslutande på fisk. Bytena sväljs hela och ofta lämnar skarvarna efter sig spybollar som består av svårsmälta delar.  En för stor skarvstam innebär problem för yrkesfisket med skador på redskap och helt vita kala kobbar där fågeln har sina bon.

Börjat läsa en spännande, ruggig bok och ibland riktigt svår att ta till sig. En kriminalroman av  Roslund & Hellström. Box 21.  Som skildrar en mörk sida av samhället om en verklighet vi inte vill se, ett Sverige där handel med unga flickor pågår bakom låsta dörrar. En av dessa flickor tar gisslan på ett bårhus, en langare drygar ut sitt amfetamin med tvättmedel. Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två brottsutredningar från akutintaget på ett sjukhus…….

Kram Sylvia

Annonser

7 thoughts on “Nu drar vi hem till stan……

 1. God förmiddag, Sylvia!
  Det ser ju riktigt skrämmande ut med fåglarna på fotot, passande som omslag till en deckare. Att dom sedan äter upp fisken i så stora mängder och dessutom förstör för yrkesfiskarna låter inte alls bra. Något måste väl gå att göra åt eländet?
  Gott att komma hem till stan nu förstår jag. Här har vi eländesväder med regn ,blåst och mörker och det tycks vara likadant över större delen av landet.
  Den där boken du läser är ju riktigt hemsk och Roslund & Hellström brukar väl skriva om verkligheten? Usch, lite väl magstarkt för klena mig som får mardrömmar av sådant.
  Letar efter något läsbart nu som är lite småmysigt och rogivande men vet inte vad det blir. Trevigt att blanda deckar med romaner så att det inte blir för enahanda.
  Märker att jag börjat glömma en del böcker jag läst så kanske det går att läsa om dom 😉
  Kan ju bero på att historien inte var värd att komma ihåg 🙂
  I kväll blir det Doobidoo som man blir glad av och sedan Skavlan på SVT för min del.
  Trevlig helg!
  Kramis, Agneta

  • Nu är det skönt att vara i stan. Vilket stormväder vi hade i går. Vi for hem till stan redan på torsdagskvällen innan stormen för säkerhetsskull. Tittade också på Doobido ett trevligt program som man blir glad av. Skavlan, är så mysig och en skicklig programledare som får gästerna att slappna av och då blir det ofta riktigt intressanta samtal.
   Låter som ett bra boktips ”En ovanligt torr sommar” Ska kolla på biblioteket snarast!
   Må gott och ha en skön helg!
   Kramar

 2. Val McDermid tillhör de riktigt stora deckarförfattarna. Hennes böcker säljs över hela världen i stora upplagor. Här fortsätter serien om Tony Hill och Carol Jordan. De ställs inför en serie ”omöjliga” mord. Morden överensstämmer, märkligt nog, i minsta detalj med några mord som ägde rum några år tidigare. Förövaren då var Derek Tyler, men han sitter inlåst och kan omöjligt vara den som begått de nya morden. Medan Tony försöker knäcka Tyler beslutar sig polisen för att ge sig in i en operation som spårar ur fullständigt. Lockbetet försvinner. Hela Tony Hills psykologiska förmåga och Carol Jordans alla polisinstinkter krävs för att lägga pusslet rätt.

 3. Bläää för de fåglarna =( De ser ju skräckinjagande ut. Som en ryslig film… Man tror ju inte att detta kan ske i vårt avlånga land inte. Men alltid lär man sig något nytt. Hoppas att ni har kommit hem gott & att ni mår bra. Tackar så hjärtligt för besöken inne hos mig. Blir så glad å hoppas att jag snart ska vara klar med denna förbaskade teorin som suger musten ur mig helt.
  Önskar dig en fin kommande morgondag & en riktigt god natt.
  /Bettan

  • Visst vore det skönt om du blev att med den förbaskade teorin och fick ge dig ut med hojen innan det blir vintervägar. Hoppas hoppas!!
   Ha det gott / Kram kram

   • Tack min underbara vän. Ja nu jäklar så satt den där. Tack för ditt stöd, nu får vi se om jag hinner att göra en uppkörning innan vintervägarna kommer. Men annars blir det att ta itu med detta till början av våren. Massssa kramar Bettan

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s