Stan och stugan….

Igår var det dags  med en  dag på IT- kaféet. Det var jättekul att komma tillbaks igen efter sommaruppehållet.  På vägen hem  stannade jag till på Medborgarplatsen där de hade så fina höstplantor. Planterade en korg med  höstaster, silverek och en rostfärgad bladplanta till balkongen och det blev genast lite trevligare. Sollamporna köpte jag förra året och de lyser så fint när det började bli mörkt.

I morse for vi ut till ön och det blåste rätt bra på sjön. Nu har vi fått upp värmen i stugan och solen skiner och det verkar bli en fin höstdag. Vi har plockat in trädgårdsmöbler och tömt vattentunnor och förberett för vintern. Nu äntligen har vi fått smaka på några solmogna tomater. Hoppas det hinner mogna några fler innan kylan sätter in.  Skulle tro det blir en del gröna tomater på burk ?

Det skjuts på ön idag och några kamouflerade jägare har vi sett. Kanske jägarkompisar till Zlatan? Bäst vi hålla oss på tomten, man vet ju aldrig 😉

Ha en riktigt skön helg!
Kram Sylvia

Annonser

13 thoughts on “Stan och stugan….

 1. Mina tomater är nästan slut nu, men jag har bara en liten busktomat som trots allt gett rikligt med tomater. Jag har ätit massor!
  Ha det så gott där ute på ön och håller er undan från jägarna!
  Kram, Ingrid

  • Det är kul med tomater och bara de får vatten så sköter de sig själva. Solen har nog varit snällare hos dig 🙂 Ja, nu är det slut med svamppromenaderna på ön.;-)
   Kram

 2. Vad härligt att ändå några tomater hinner mogna. Jag brukar göra tomatmarmelad av mina gröna att servera till ostbrickan under mörka vinterkvällar. Brukar vara uppskattat.

  Kram på dig
  Meggan

  • I år har jag satt plommontomater och de är söta och goda i smaken. Kanske de mognar senare? Eller också är det regnet som är boven. Tomatmarmelad låter lockande. Kanske du har recept på bloggen.Måste kolla!
   Kram kram

 3. Hejsan Sylvia !

  Det ärbara jag satte var potatis, som jag nu skördar. Chili också, men det blir nog inga de har inte börjat blomma ens.Har en som är rätt stor den får jag ta in.Nu får jag tänka på vad som är giftigt för katter.Eftersom jag har en egen nu.Han var och nosade och bet i en Saint Paula, då fick jag fya
  Vill ha Ampellilja, ska höra med mina grannar-
  Otäckt att de skjuter, i närheten av mig ”skjuter” de iväg golfbollar har man otur kan man få en i skallen.Måsnaryds.

  Kram Mi

  • Egen färsk potatis är så himla gott men vi får den inte bra. Det blir alltid något sjukt på blasten. En golfboll i skallen, då kan man gå ner för räkning. Hälsa katten! / Kram

   • Ja det ska jag göra. Min lillasyster kom förbi med sin bjässe på cirka ett år en Hovvavart som heter Strauss.De hade en tidigare, men han dog i bilen på en färja då fläktsystemet pajat där bilarna stod.Hela bilen var sönderriven vilken hemsk död för stacks Boss.Sedan skaffade de en till som hette Kaiser. Men han fick något fel,minns inte nu vad det var. Men då min syster och svåger var i Kina för att hälsa på deras mellanson.Fick Äldste sonen ta hand om det.Deras lille son bor i Durham England- Jag fick låsa in Prinsen i köket. Det var inte lång stund Han är så himla go, men busig.

    Kram

 4. Åh så fint du gjort på balkongen och med lamporna förstår jag att det blir mysigt! Nästan lite vemodigt att sommaren är över, men det kommer fler 🙂
  Ha det gott!
  Kram Annkila

  • Det såg för trist ut på balkongen. Inte en blomma har jag haft där i sommar, en liten höstblomma piggar upp. Ja, man får väl hoppas på de 🙂 Kram kram

 5. Hej, Sylvia!
  Så fint det blev med dina blommor i korgen! Silverek hade jag ett år i balkonglådan och kan du tänka dig att den hängde med hela vintern också och när snön var borta så fortsatte den att växa. Den där röda växten du har matchar ju jättebra med de andra. Det ser för trist ut utan en liten växt på balkongen tycker jag,
  Nu har jag satt några små ljung och så har jag kvar två stora ”snöflingor” på sidorna. Nu börjar dom ta sig och växa och blomma…så dags nu?
  Det är allt bra kallt här nu om natten för ingen värme på elementen och efter denna regniga och kalla sommar så känns det riktigt råkallt inne.

  De flesta har visat upp gröna tomater på bloggarna i år men solen har varit frånvarande för länge. Hoppas du kan göra något gott av de gröna eller så mognar dom inne i värmen kanske?

  Jägare på ön låter livsfarligt så ni är kloka som håller er borta fr. dom.

  Nu vännen ska jag se mitt favoritprogram på TV8! En plats i solen-borta eller hemma. Toppenkul att få resa med tevens hjälp runtom i världen och gå husesyn 🙂 Ett populärt program har jag läst på bloggar/hemsidor.
  Har varit i Lucca i Toscana hela 3 ggr och även i Puglien, Kanarieöarna, Cap Verdeöarna, Sydafrika bl.a. och det var urkul. Så praktiskt sååå att resa fr. soffan 🙂
  Kramen, Agneta

  • Fick tips om tomatmarmelad på gröna tomater. Men hoppas ändå att de som är kvar ska hinna mogna Vi har smaskat i oss ett tiotal solvarma röda frukter hittills. Det går ganska fort när de väl har börjat skifta färg.
   Vi har bara kanal 1, 2 och 4 här i stugan så det blir inte så mycket TV-program att välja på. En plats i solen-borta och hemma är något jag missat, Det blir bättre när vi kommer hem till stan.

   Inta alls dumt och så bekvämt att resa via TV- soffan 🙂 Lucca var väl en gammal fin stad eller hur…..
   Kramen

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s