Barnbarnsbesök

 Vi har haft  Niklas på besök den här veckan och då blir det liv i luckan. Det har varit blandat väder med både regn, åska och sol. Fiskarna verkar inte gilla vädret  för det blev inte många abborrar. En kväll la vi kräftburar och det gav inte heller så mycket. Ynka 12 kräftor som vi fick festa på. Niklas fick sörpla i sig de flesta. En tur till svampskogen gav bättre resultat. Vi trodde nog att kantarellerna  hade regnat bort men på sina ställen var det gott om dem och riktigt fina. Niklas var så duktig med rensningen och jag förvällde svampen lite lätt och han portionerade upp den och frös in i påsar som han sen fick med sig hem.

Jag blev så trött efter det Ingvar åkte över med Niklas i dag så jag slängde mig på sängen en stund och somnade och sov i över en timme. Det blir så intensivt med aktiviteter här under sommaren och det är jätteroligt men det märks att man inte orkar lika mycket som förr. Efter tuppluren piggnade jag till och passade på att städa husvagnen och vädra sängkläder medan solen var framme. Det vill gärna bli lite fuktigt  men ungarna gillar att sova där. Vi har ett element med termostat och det funkar riktigt bra.

Hoppas det ska vara slut på det här trista vädret och vi får några härliga sommarveckor innan hösten är här.

Kram Sylvia

Annonser

6 thoughts on “Barnbarnsbesök

 1. Härligt med egna kräftor, om än i liten mängd. DEt lär finnas i vår sjö också men vi har aldrig provat på att fiska dem. Grannen brukar få ungefär samma mängd som ni.

  Kantareller låter underbart, tyvärr har jag aldrig lyckats hitta de gula här uppe. Nu ska jag gå en sista sväng på hjortronmyren medan maken är ute och försöker dra upp några stora abborrar till kvällens middag. 🙂

  Trevlig helg önskar Meggie

  • Lycka till med abborrfisket. Här har det varit riktigt dåligt med den varan i sommar och hoppas förstås på ändring med det snaraste 🙂
   Trevlig helg tillbaka.

 2. Så mysigt med barnbarnsbesök!
  Jag kan tänka mig att det blev full fart i stugan och mycket matlagning brukar det bli också. Det äter ju så mycket, de där killarna. 😉 Bra att du fick hjälp med svamprensningen i alla fall och gott för Niklas att få svamp med sig hem.

  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  • Ja, nog kan ungdomarna äta. En limpa försvinner i ett nafs. Det är roligt när de inte sitter och petar i maten. Nu har lugnet lagt sig i stugan och det är också mysigt på sitt sett. / Kram

 3. Hejsan, Sylvia!
  Men vad gör kräftorna och fiskarna? Dåligt av dom att gömma sig nu när maken haft förstärkning 😉 Nåja, det är väl själva fisket som är roligt tillsammans med barnbarnet, antar jag.
  God aptit är härligt för det finns inget värre än när folk sitter och petar i maten eller inget vill ha alls. Jadu, åldern tar ut sin rätt och så gott att du fick en välbehövlig slummer. I dag har vi sol och värme men vinden är kall så hösten är i antågande. Nu blir det OS i dagarna två för i morgon är det slut på det roliga. Håller tummarna för Emma Green Tregaro i kväll liksom för vårt duktiga handbolsgäng som är i final i morgon 🙂
  Ha det så gott! Kramis, Agneta

  • Hejsan !
   Ingvar och Niklas har ägnat många timmar på sjön men fiskelyckan var det inte mycket bevänt med de här dagarna.
   Idag har jag börjat läsa en bok jag fick låna av grannen som hon rekommenderade varmt ”Sotarens pojke” skriven av Barbara Vine. Handlar om en framgångsrike författare Gerald Candless som dör i en hjärtattack och hans dotter får i uppdrag att skriva hans biografi. Det egendomliga är att han inte har någon släkt, vare sig föräldrar, syskon eller kusiner. När Sarah alltmer börjar forska i hans förflutna, upptäcker hon att fadern inte var den han utgav sig för att vara – att han vid någon tidpunkt i livet bytt identitet. Något som ingen i familjen har en aning om. Nu har jag inte kommit så långt men inte alls så dum hittills?
   Jag har tittat på handbollen och det var riktigt rafflande. Nu håller vi tummarna för killarna i finalen i morgon. Emma Green Tregaro måste vi ju också se i kväll.
   kram Sylvia

   Må så gott och ha en fin helg1
   kram Sylvia

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s