Tittar in mellan skurarna…..

Tittar in mellan skurarna.  Blött och surt är det i markerna och åskan har vi  haft flera besök av men då och då tittar solen fram och det blir sommar en stund.  Den här sommaren kommer nog att gå till historien som en av de regnigaste genom åren här på ön.

 Nej , det är inte vildsvin som ligger på grillen det hade ju varit kul. En lammstek som dottern hade med sig är snart klar och en härlig doft av rosmarin och vitlök som kittlar våra smaklökar.

I morgon ska vi åka en tur till Sveriges äldsta stad   Sigtuna  om det nu inte regnar allt för mycket. Vi brukar göra ett besök dit nästan varje sommar/ inlägg 2010 / en lagom lång resa och mysigt att strosa omkring i gränderna och avsluta med en bit mat på någon trevlig uteservering

Kramar och hoppas på  ett mer somrigt väder framöver!
Sylvia

Annonser

4 thoughts on “Tittar in mellan skurarna…..

 1. Den där lammsteken ser så läcker ut, så det riktigt vattnas i munnen.
  Vi har då inte fått något regn här inte, utan man får hålla på och vattna för att allt inte ska torka upp.
  Men det är nog bättre med torka än alltför mycket regn. Åke brukade alltid säga t (med tanke på skörden på åkrarna då) att ”Torkan lämnar alltid någonting, för mycket regn lämnar ingenting”.

  Hoppas att ni får en trevlig och torr tur till Sigtuna!
  Kram, Ingrid

  • Lammsteken blev så himla fin så det ska bli fler grillningar av den sorten här. Tror nästan att regnet riktigt siktar in sig till den här ön. I stan har det inte alls kommit så mycket regn.
   Tack snälla för du tittar in så här på kvällskröken. Nu måste jag i säng så jag orkar upp i morgon bitti. Kram

 2. God kväll, Sylvia!
  Så fina foton du visar med vackra damer och god mat. Ser ju ut som rena rama sommaren! Här är det mest regn, blåst och så tittar solen fram en kort stund, men attans så kallt och rått det blir i lägenheten nu när alla elementen är iskalla, för det är ju sommar gubevars, i almanackan! Nu har jag just sett ett avsnitt av Midsomer Murders som för mig var obekant så det blir raka spåret till sängen med en bok om inte sömnen kommer först.
  Önskar er en trevlig dag i Sigtuna och hoppas verkligen att vädret uppför sig och att du har kameran laddad 🙂
  Nattiskramen, Agneta

 3. Åh, så gott! Få saker som slår lamm, vitlök och rosmarin, kan nästan känna doften ända hit.

  Här har varit oavbrutet regn sedan i lördags men under en kort stunds uppehåll igår kväll var jag och barnbarnen ute och letade smultron och det märkliga är att jag trots regn och kyla aldrig sett så otroligt stora smultron tidigare, som små jordgubbar. Och söta trots avsaknad av sol.

  Hoppas turen till Sigtuna blir av och att ni kan sitta ute och njuta av en god lunch. Vi brukar ta en tur dit varje vår (med bil) och fika his tanterna Brun, Grön osv. 🙂

  Må så gott mellan skurarna
  Meggan

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s