Ingen sommar i sikte.

Ingen sommar i sikte och det är väl bara att  ta dagen som  den kommer. Vi hade faktiskt en underbart vacker    midsommarafton och den blev lyckat  men på midsommardagen kom regnet tillbaka igen.

Ingvar fick en fin gös i nätet idag och det blev festmiddag för oss. Gösfilé med fjolårets trattkantareller och grannens jordgubbar med glass till efterrätt.  smarrigt värre. Nyfångad fisk är verkligen en delikatess.

Nu börjar snart de tidiga  kantarellerna  titta upp om de inte  ruttnat bort i allt regnande. Funderar på att ta en sväng i morgon men kanske det måste komma lite värme först för att de ska titta upp.

Skönt att ta till en bra bok i allt regnande .  Har just börjat med Slumpvandring av Majgull Axelsson . En berättelse om tre kvinnor och tre tider om sorg och  maktlöshet och hämnd. Men mest av allt är det en berättelse om hur sagorna dog och hur svårt det är att leva utan dem. Gillar Axelssons fina berättarspråk och hoppas den här ska bli  lika fängslande som den förra boken Moderspassion som jag  tycker var en riktigt bra bok.

Ikväll ska jag hålla gubben sällskap framför TV när  semifinalen Spanien-Portugal går av stapeln.  Spanien är tippad som vinnare men man vet aldrig ?

Ha en skön kväll !
Kram Sylvia

4 thoughts on “Ingen sommar i sikte.

 1. Så gott med gös! Och vilket härligt bildkollage. Bilden från stranden skulle lika gärna kunnat vara tagen vid vår strand. Även hos oss blir det fisk i kväll, fast nyfångad abborre, medan jordgubbarna får vänta ännu några veckor. Men mycket kart är det.

  Ha det så gott och njut av ännu en match i kväll och kanske litet friidrott innan dess!

  Kram Meggan

  • Abborrfilé är min favorit. Maken har gott kurs hos fiskarnisse på ön och klarar nu feléandet galant…;-)
   Ja, det lutar nog åt ännu en match ikväll Tyskland – Italien.
   Kram Sylvia

 2. Nej, tyvärr så har inte den riktiga sommaren / sommarvärmen kommit, men hoppas snart…för vi är ju snart inne i Juli månad..
  och tänk att kantareller redan börjar titta upp…
  Mysiga bilder..
  ha det så gott
  kram

  • Vi hittade några kantareller på vår cykeltur. De var väl gömda under löven och en del var angripna av mask men det är så spännande när man lyckas se dem. / Kramen

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s