Glad Påsk

 

Nu har jag pyntat med det obligatoriska påskpyntet som kommer fram varje år.Vippor och påskkäringar  som nu har fått några år på nacken kommer fram. Vi firar i stan för oss själva men påskafton ska vi titta in till våra grannar och ha knytis och ta med något och jag tror jag tar med inlagda strömming.  VI  väntar med att fara till stuga tills det blir lite varmare.

Förr när vi var yngre var vi så ivriga, åkte iväg efter vi slutat jobbet och ut på sjön även om det var  nollgradigt i luften för vi längtade så efter ledigheten och vilan i stugan. Nu känns det inte lika spännande att fara iväg. Det ska vara fint och lugnt väder och framförallt ska det vara någorlunda varma nätter. Det är som att man blir lite mer bekväm med åren.

Önskar en riktigt skön Påskhelg !
Kram Sylvia

Annonser

8 thoughts on “Glad Påsk

 1. Hej Sylvia!
  Så härligt och trevligt det låter! Själv har jag lagt ärtor i blöt för långfredagens traditionsenliga ärtsoppa och saffranspannkaka på isen (eller på bryggan beroende på isens kvalitet). Då brukar grannarna runt sjön komma förbi till fots eller på skoter och få sig en tallrik soppa.

  Jag förstår precis det där med bekvämligheten som kommer med åren. Det är kallt, man måste borra i isen efter disk- och tvättvatten (dricksvatten får vi hämta hos grannarna) och hur kul är det att sätta ner sin fina, mjuka, varma rumpa på det iskalla utedasset. Urrrr…. Men det är väl sånt som är härdande och håller oss friska!

  Kram och glad påsk till dig och gubben
  Meggie

  PS Kommer mycket väl ihåg ”Thorsan”, där hängde man ibland efter skolan och drack choklad med vispgrädde och åt potatisbakelse. Hade flera kamrater som bodde i samma hus som ni, bl a familjen Bladh, där mamman (Valborg) var barnmorska och som fortfarande lever och fyller 105 i maj.

 2. Visst blir man lite mer bekväm med åren. Men det är ett härligt liv sommarhalvåret på ön som jag absolut inte vill var utan ännu. Nu har vi dragit in vatten/ kallvatten och en kittel med varmvatten stående på kamin när vi eldar. Det funkar så bra.

  Jag har ett svagt minne av att det bodde en familj Bladh med två flickor och mamman var barnmorska i huset. Så roligt att höra att hon fortfarande lever och tänk att hon fyller 105 år, helt fantastiskt.
  Fastighetsskötare Olofsson glömmer jag aldrig. Ingvar skulle byta packning på badrumskran och i sin iver stängde han inte av vattnet innan så det sprutande hej vilt och jag ner och fick tag i Olofsson och sa lite försiktigt ; det läcker i kran uppe hos oss. Jag ska kolla upp detta sa han och gjorde sig ingen brådska Himmel vilket elände men det fixade sig till slut. Ung och dum…… ett minne för livet!

  Ha det nu så jättefint i morgon med ärtsoppa och saffranspannkaka men håll er vid strandkanten 🙂
  Kram och Glad Påsk till er båda!

 3. Hej, Sylvia!
  Men så trevlligt att få läsa om din ungdoms bravader 😉
  Praktiskt att fira hos grannen, nära väg hem och så bra att de färska och nyinlagda strömmingarna blir avsmakade. Nylagat ÄR allt bäst!
  Önkar er en trevlig påskafton!
  Kram, Agneta

  • Grannen bor på första våningen i samma hus. Skönt att slippa trängas på buss eller t-banan. Ungdomsbravaderna blir ju så mycket roligare på äldre dar. 😉 Här är ett riktigt busväder idag så bilturen till båten hoppar vi över.
   Glad påsk!!!!

  • De flesta affärer har bara filéer och det är inte alls detsamma som att rensa själv. Gubben brukar passa på att köpa nere vid Slussen där de ibland säljer hel dagsfärsk strömming.
   Detsamma önskar jag dig Elisabet…. Glad Påsk!

 4. Nej det är inte så varmt och skönt, och här har det idag varit riktigt busväder och nu vitt på marken igen
  Hoppas vädret blir bättre och varmare snart igen
  Önskar dig också Glad Påsk och en fin fortsatt helg
  kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s