Vintern är här…..

 

Efit 2010 februari 013Hammarby-kanalen.

 

Nu har vintern troligtvis kommit för att stanna ett tag. Tidigt i morse hade vi –11grader. Mitt på dagen ett soligt härligt vinterväder med bara några få minusgrader. Jag har varit på IT-kafét måndag och tisdag. Jag tog en skön promenad både dit och senare på eftermiddagen tillbaka hem.

 

tven Fjärrkontrollen till TV fungerade inte så vi beställde en ny hos ComHem och samtidigt  en ny digitalbox för 495 Kr:- “ Med  On Demand-box har du helt nya möjligheter att skräddarsy ditt tv-tittande och anpassa din tv efter dig och dina tider, istället för tvärtom. On Demand är en tjänst som är kopplad till ComHems Digital-tv.”

Ja, det lät så bra och igår  hämtade vi den på posten. Många sladdar skulle bytas ut och en hel del inställningar och sökningar och efter två låååånga samtal med ComHem fick vi den ändå inte att fungera. Maken tyckte någon kunde komma hem och fixa detta men det skulle kosta drygt 600:-Kr. Vi ville avvakta lite och höra med Niklas, barnbarnet som är lite tekniskt kunnig. Senare ringde ComHems-support och felet var att en uppgradering skull ha gjorts från ComHem  och efter den blev gjord så fungerar TV igen.

Nu ska vi sätta oss ner och försöka gå igenom alla finesser. Det blev mycket ståhej för att skaffa en ny fjärrkontroll.

Trevlig kväll alla!
Kram Sylvia

10 thoughts on “Vintern är här…..

 1. God klväll, Sylvia!
  Oj då, det blev mycket jobb och t.o.m. nyinköp p.g.a. en liten fjärrkontroll 😉 Tur att ni är två kloka huvuden, ensam är det då inte lätt inte med all ny teknik. Skönt att allt orndade sig till slut i alla fall och Com Hem får väl ta på sig en del av ”strulet” i form av någon lite ”kompensation”… 😉
  Gott med lite vinter så att fästingar, mördarsniglar och annat elände dukar under. Värmen är inte enbart av godo.
  Lycka till med nya boxen och hoppas att ni får nytta av den!
  Kramis, Agneta

  • Det är väldigt olika med supportrarna. Många är trevliga men många är riktigt otrevliga när man inte riktigt hänger med.Jag vet inte om det blir så stor skillnad men gubben tycker det 🙂

 2. En sådan vacker bild du bjuder på här idag.
  Ha ha ha ¨så tokigt det kan bli bara för en liten rackare till fjärrkontroll =) Gott att det löste sig i alla fall. Men tycker att det är skamligt av bolagen att ta betalt om de sänder ut en snubbe att se över vad som felas. Då det fugerat tills fjärkontrollen inte orkade längre.
  Önskar dig en god natts sömn & fin kommande morgondag!
  Kramis bettan

  • Ja, visst är det skamligt att ta betalt. Det är något nytt för tidigare har det varit gratis. Stackars alla ensamma gamla som kanske inte har någon att be om hjälp. / Kramen.

 3. Det där med tekniken är knepigt och varje gång någonting ska förändras så är det jobbigt som attan. Det blir säkert jättebra med den nya boxen. Vi har Telias digitalteve och där kan vi nu se SVTr, lillasyster till SVTPlay skulle man väl kunna säga. Man kan alltså se en massa av SVT:s sändningar precis när man vill, mycket fiffigt.

  Det var en härlig vinterbild. Jag pratade med min syster på Lidingö i morse och hon rapporterade om både kyla och snö.

  Kram, Ingrid

 4. Hej Sylvia!

  Tack för dina goa rader hos mig och nu har vi varit och hälsat på den lille och helst skulle vi väl vilja kidnappa honom:-)). Det är så gott att få sitta med honom och bara gosa.

  Ja, vinter ha vi här också och mer blir det nästa vecka i Sälen, men där blir det en annan kyla än här på Västkusten.

  Så mycket jobb det blev med TV och box, ja det brukar bli så, allt verkar så enkelt när man köper det och sen funkar det inte alltid.

  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

  • Så härligt med en skidvecka att se fram emot. Hoppas nu att det blir fint vinterväder och lagom kallt. Ha det då gott och ta det lugn i pisterna! / Kram

 5. Vilken härlig vinterbild!

  Ja, tekniken kan vara knepig ibland, eller alltid när det gäller mig. Kan knappt få igång DVDn när barnbarnen är på besök.

  Internetkafé-verksamheten låter spännande, håller du kurser där? En sådan skulle jag nämligen behöva få gå. 🙂

  Må så gott hälsar en hostig Meggie

  • När det gäller TV är jag helt avtrubbad…. hm hm…. tror det beror på att min käre make har fjärrkontrollen i ett säkert grepp för jämnan.
   SeniorNet- södermalm är en dataklubb för seniorer och vi är 250 medlemmar. Vi har ett IT-Kafé där några av oss jobbar ideellt och jag är där några dagar i veckan och stödjer och hjälper pensionärer att bekanta sig med supervärlden. Att lära sig lite datorgrunder, maila, surfa och lite ordbehandling. Det är jätteskoj men säkert inte något för dig Meggie.
   Krya på dig och var rädd om dig! / kramen

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s