Lördagsbio

 

2012-01-21 17.57.00

En liten bukett tulpaner köpte jag på vägen hem från bion idag, Ja, vi har varit på bio och sett “Simon och ekarna”. En helt underbar svensk film, som också emellanåt var riktigt gripande så tårarna strilade ner utmed kinderna.

"Simon och ekarna", baserad på Marianne Fredrikssons bästsäljande roman med samma namn.

 

 

Simon Larsson/ spelas som vuxen av Bill Skarsgård/ växer upp någonstans mellan Långedrag och Nya Varvet i ett Göteborg som präglas av kriget. Förbi hans fönster drar vita lejdfartyg ut mot Kattegatt och minfälten. Simon är jude, adoptivbarn i en arbetarfamilj. Hans pappa är socialdemokrat, arg och stark. Men det är modern /Helene Sjöholm/ som dominerar hemmet med sin trygghet och sin värme. I arv får Simon den självklarhet som en bra mamma kan ge, men också den skuld som så ofta är godhetens följeslagare. “ Har du tillfälle att se den så gör det.

Ha en fin lördagskväll!
Kram Sylvia

12 thoughts on “Lördagsbio

 1. Hej, Sylvia!
  Så vacker bukett du köpt 🙂 Ja du, att tårarna strilar är väl ett bevis på en gripande berättelse?
  Nu har dom just skottat bort en del av snön fr. trottoaren härutanför så att det går att ta sig fram…kanske…..för det är halt och värre ska det bli. Inte en människa ute så långt ögat kan nå i dag! Ett jäkla oväsen nu så här mot kvällen, men snön ska bort!
  Vet inte om jag ska se på ”Stjärnorna” om en stund, inte mina favoriter denna gången, men…lite nyfiken är jag såklart också. Kanske det blir bokläsning, för den jag börjat på är riktigt bra.
  Trevlig kväll! Kram, Agneta

  • Slötittade också på Stjärnorna. Christer Lindarv var väl den jag tycker var mest intressant att höra på om hur hans liv har gestaltat sig. Snö har vi inte fått så mycket och det är skönt att slippa modd och halka.
   Må så gott1 /kram

 2. Här och läser ditt inlägg, jag kommer tillbaka och läser ikapp lite, det har varit lite mycket sista tiden efter jul. Tulpaner har jag inte kommit mig för att köpa än, är lite dålig hänga med….;) älskar det där sprakande ljudet som kan bli av dom, och att man kan välja färger som man har som favorit eller som passar just för tillfället. Biotider är det nu, det brukar jag försöka hinna med efter jul till våren, tycker det känns passande, får se vad det kommer bli. hej så länge, kram E

 3. Ja, det är verkligen tulpanfrossartider nu. Maken läste mitt inlägg förra veckan vad hans nyvunna tipspengar skulle kunna användas till och igår levererades den första buketten som nu pryder matbordet.

  Kram M.

 4. Läser att ‘Simon och ekarna’ har 13 nomineringar till Guldbaggegalan som visas i kväll på TV. Filmen sågas av någon bloggrecensent som en stor flopp men antalet nomineringar tyder på annat samt priset vid filmfestivalen i Hamburg förra året som också indikerar annat! Smaken är delad…
  Kul att du sett filmen, blir det roligare att titta på galan på TV 🙂
  Kram, Agneta

  • Nej, Simon och ekarna kammade inte hem storbaggar de fick för bästa kvinnliga biroll Cecilia Nilsson bästa manliga biroll: Jan Josef Liefers. Det är den mest sedda filmen och det säger ändå en hel del .Roligt att också Sven-Bertil Taube fick en andra bagge det tycker jag var fint.
   / Kramen

 5. Hej vännen!
  Kommer förbi så här på nattkröken för att önska dig en skön vecka!
  Tulpaner är ljuvliga! Gubben fyllde år idag och fick 3 buketter, 1 lila med blåbärsris och 2 oranga (det ser felstavat ut :0 ) Hoppas dom står sig hela veckan, ska ha i lite potatismjöl.
  Kram på dig!
  Annkila

 6. Hej vännen!
  Vilken vacker bukett av tulepaner… Det är en otroligt vacker blomma.
  Hoppas att allt är väl med dig annars? Ser att du varit på en bra film. Å en annan orkar knappt att titta på Tv:n numera =)
  Önskar dig en underbar vecka. Kramis

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s