Bokutlottning

De sista tanterna: från husmor till modeikon

 

tanterNu har jag läst ut boken  "De sista tanterna" där författaren Fatima Bremmer och fotografen Magnus Wennman besökt gamla tanter i stad och glesbygd för att berätta deras historier. Nu tänker jag ha en utlottning på boken. Roligt om du vill vara med!

En fin och välgjorda bok där du möter ”Potätekärringen” och andra svenska tanter födda mellan 1910 och 1930. Det är hjärtknipande berättelser om långa kvinnoliv av såväl fattigdom som uppfinningsrikedom. Om hårmodet och husmanskosten. Om kvinnornas frigörelse och fortsatta klassresa när de började lönearbeta. Boken ger en bild av vilka de är, dessa ”äkta tanter” som snart inte finns längre.

 För att vara med i utlottningen skriver du en kommentar HÄR

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Nu har julen snart gjort sitt och idag har jag börjat så smått att packa ihop julpyntet. Det var snart gjort för visst har det smiskat mer och mer med åren. Julgran har vi också slutat med nu när ungdomarna vuxit ifrån den.
Vi skulle haft moster Maj-Lis här igår men det blev uppskjutet tills nu på söndag. Hon tycker det har varit lite mycket nu under julen med barn och barnbarn så hon vill ta det lugn några dagar. Känner hon sig någorlunda pigg så kommer hon på söndag. Får se vad jag ska bjuda henne på för gott?  
 

259Idag har vi haft riktigt vackert och soligt väder med några kallgrader bara. En riktigt härlig långpromenad har gubben och jag just avverkat. Det har varit riktigt dåligt med ute-motionen under julen. Nu måste det bli bättre med den varan.

Kram och ha en fortsatt fin dag!

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s