Nya Slussen

 

360px-Slussen_cronquistHerman Lindqvist: Stockholmarna borde gå man ur huse för att rädda huvudstaden

“ Är svenska folket medvetet om det mord på Sveriges huvudstad som stadens politiker nu planerar? Hjärtat av Stockholm, en av världens vackraste huvudstäder, ska förvandlas till något som ser ut som landningsbana för rymdskepp.

I eftermiddag börjar slutdebatten om Slussen i Stockholm, ett sammanträde som är öppet för alla intresserade åhörare. Framåt kvällen fattas beslutet om Slussens framtid. I ett sista försök att försöka påverka politikerna uppvaktade ett antal kulturpersonligheter kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt i dag på förmiddagen.

Det är stort rabalder i stan

u11

Hur ska Slussen se ut i framtiden? Förslaget som nu ska klubbas har inte riktigt gott hem hos de flesta av oss invånare. Vad jag förstår har förslagen inte presenterats på ett riktigt och korrekt sett.

En riktig folkomröstning vill många se och inte dessa luddiga enkäter som stadshuset använder som reklam, där man lyft fram det som passar. ”Tre av fyra stockholmare positiva till Nya Slussen” skriver staden på hemsidan När man skrapar på ytan visar det sig vara rena rama bluffen. De medverkande har inte ens sett utställningen.
Den som lever får se…….

Annonser

7 thoughts on “Nya Slussen

 1. Om det nu är ett krav att man sett utställningen för att få ha en åsikt så får man nog också räkna bort majoriteten av de negativa. Vad Lindqvist beträffar så är hans faktakoll som den brukar – han tror t ex att det ska byggas en motorväg framför Slottet, att bussterminalens bussar ska vända vid Kungsträdgården(!), att det inte finns gångbanor på de fasta broarna så att alla måste gå över klaffbroarna, och andra stolligheter.

  • Vad jag förstår fattades beslutet utan stöd från oppositionspartierna, som varit kritiska till förslaget.
   Nyligen höjdes flera svenska kulturprofiler sina rösten.
   – En så stor plats som Slussen måste vara människovänlig, men stadens förslag är helt galet. En autostrada av bilar framför Gamla stan är orimligt.

 2. Jag är lite dåligt insatt i det här, men hoppas att man kommer fram till en lösning som alla kan acceptera.

  Jag önskar dig en trevlig lussedag i morgon!
  Kram Ingrid

 3. God kväll, Sylvia!
  Jag såg en snutt om detta på TV men fattade inte så mycket mer än att allt verkade väldigt ”luddigt”. Tittar man på ditt foto här så ser jag inte några bilar och efter att ha läst Hermans artikel så säger jag NEJ! Vad kommer detta att kosta? Vem ska betala? Ska det pågå ett byggprojekt dom kommande 10 åren? Verkar vansinne! Trafiken/utsläppen ska ju minska så varför bygga ut….?
  Finns det inte viktigare ting att lägga slantarna på? Såg även på TV om hur alltfler äldreboenden är en veritabel katastrof och en kränkning mot människan. Buffel o båg är vad det är och allt som står på nätet är inte sant alls, bara förskönat av vårdföretag och kommuner 😦
  Hoppas innerligt att förnuftet segrar och att ”Folket” säger sin mening. Dags att det blir ”man ur huse..” mot alla idiotförslag!
  Tilltron till div. makthavare sjunker som en sten till botten…vilket dom ändå tycks strunta i utom när det är val!
  Kram, Agneta

 4. Hej igen!
  Hörde nu på radion att slussen ska byggas om!
  Efter en drygt tre timmar lång debatt antog Stockholms kommunfullmäktige planen med 51 röster mot 48.
  Låter ju demokratiskt och bra att fatta beslutet så här mitt i natten…..
  Min föregående kommentar är alltså inte aktuell 😦
  Att riva upp detta beslut verkar föga troligt…pengar finns det tydligen gott om i kommunen i Sthlm….?
  Kramen, Agneta

  • Ja nu är det klubbat. De bestämmande hade bestämt sig innan. Nu är vi ju så gamla så uppleva resultatet hinns säkert inte med och det är kanske tur det 😦
   Ha en fin Luciadag / Kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s