Tredje Advent

 

120103_emTE17_prvI morgon är det tredje Advent och vi får tända ännu ett ljus i adventsljusstaken. Vi ska då en sväng till sonen på adventskaffe. Idag så ska vi fira Nobeldagen genom att titta på festligheterna på TV. Det är alltid roligt att se de frasande klänningarna i vackra färger och de glittrande juvelerna på damerna. Så hoppas vi att Victoria ska orka med den långa sittningen som säkert kan bli en påfrestning för henne och den lille tronarvingen. Prinsessan Madeleine lyser visst med sin frånvaro under Nobelfesten? 

transtromerLitteraturpriset går i år till den svenske poeten Tomas Tranströmer.

Född 15 april 1931 i Stockholm, en svensk poet, översättare och psykolog, bosatt i Stockholm. Tranströmer tilldelas Nobelpriset i litteratur efter att i många år ha varit ett återkommande namn för att tilldelas priset. Tranströmers litteratur är översatt till ett 60-tal språk. Måste säga att jag inte läst något av hans verk men har köpt den samlade diktsamlingen – Dikter och Prosa 1954 – 2004. Och den ska bli en överraskning till ? på julafton.

Vi hade tänkt oss till julmarknaden i Gamla stan idag men lusten infanns sig inte. Tror det beror på vädret. Grått och mulet, inte alls inbjudande. För min del får det gärna komma  snö, lite snö…. det blir ljusare och julstämningen sätter fart. 

Önskar en fin Adventshelg!
Kram

Annonser

5 thoughts on “Tredje Advent

 1. Vi ska också se på festligheterna i kväll!
  Visst är det roligt att se allt vackert och höra skön musik och fina uppträdanden.

  Väderläget är nog ungefär likadant här. Vi var ute en vända, men attan vad det blåste snålt.

  Trevlig kväll!
  Kram Ingrid

 2. God kväll, Sylvia!
  Jag har tillbringat dagen framför TV:n p.g.a. Alfred Nobel 🙂 Efterlyser nu en ”Nobelkudde” för attan så ont i baken jag har av allt sittande hela dagen :-).
  Höjdpunkten var de tre kvinnorna som fick fredspriset och deras tal var inspirerande till max. Särskilt det två damerna från Liberia som skapat fred i lande av egen kraft! Sådana kvinnor skulle vi behöva i Sverige också! Det är många omården där kvinnor behövs!
  Sedan var det den vanliga festen och visst är det roligt med kläder/frisyrer m.m. Madeleine får väl snart börja försörja sig själv då hon bor utrikes och ej deltager i plikterna, kan vi använda de skattepengarna till bättre ting.
  Såklart var Tranströmer höjdpunkten och det var väl inte en dag förtidigt att han fick pris? Det övriga pristagarna gav inte så mycket till mänskligheten anser jag i alla fall av det lilla jag förstod. Fullständigt ointressant att få veta att Universum expanderar…OCH? Om några 100 miljader år är ljorden ett minne blott men om ytterligare 20 -50 år har någon ny upptäckt gjorts.´om unviersum.
  Men jag kikade på ”Så mycket bättre” och det var superbra med Wiehe som huvudperson. Vid reklamavbrott blev det åter till Nobelmiddagen….
  Härlig gammaldgas header du har lagt ut…så ska julen se ut 🙂
  Önskar dig en trevlig dag i morgon!
  Kram, Agneta

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s