Utan vatten

confused5_thumb I går kom det inget vatten ur kranen när jag skulle ha kaffevatten……
Alldeles utan förvarning hände det. Då tänkte jag hur det skulle kännas att tvingas gå flera kilometrar för att få en flaska vatten som många människor i vissa länder måste göra. Som inte kan unna sig ens att få tvätta sina kläder.
Hur svårt måste det inte vara att leva utan vatten! Jag skämdes när jag tacksamt kunde sätta på kranen igen efter några timmar för att brygga mig en kopp kaffe…

 

HEG_9701_miniNu ska jag iväg och hämta biljetter till Henrik Ibsen  “Hedda Gabler  som går på Dramaten. Två bra platser prickade jag in vid bokningen på nätet.

I rollerna Maria Bonnevie, Peter Andersson, Christopher Wagelin, Lotta Tejle, Sofia Pekkari, Peter Engman

Den 21 december fyller mannan i huset år och nu ska vi fira med ett teaterbesök. Nu är det så passligt att med DN-kortet får du  halva priset för biljetten. Det ska bli jätteskoj för på Dramaten var det många herrans år sedan jag var skamligt nog när vi bor så nära.

Ha en fin dag!
Kram

Annonser

11 thoughts on “Utan vatten

 1. Vi som tidigare hade vatten från egen brunn och var beroende av att elen funkade för att pumpen skulle få upp vattnet, fick då och då uppleva att vi inget vatten hade. En gång hade vi strömavbrott i 1½ dygn och då var det drygt att köra hem vatten och bära det i spann till alla kor. Det går åt en hel del vatten till 40 nöt!

  Visst är vi väldigt bortskämda med alla bekvämligheter, men man får sig en tankeställare ibland. Tänk så sårbart vårt samhälle är, se bara på allt krångel många företag har nu när Tieto´s serverar inte fungerar som de ska.

  Ha en fin dag!
  Kram Ingrid

  • Det verkar vara ett stort it- system som havererat . Problem för Apotekets kunder att hämta ut receptbelagda läkemedel. Men vid brådskande fall går det visst att fixa manuellt. Även Stockholms stad har drabbats av haveriet. Vissa e-tjänster som att söka jobb, ansöka om förskola, och skolwebben fungerar inte. I vårt datoriserat samhälle är sårbarheten skrämmande. / Kramen

 2. Hej!

  Hamnade på din sida när jag surfade runt på några olika wordpress-bloggar. Måste bara få uttrycka min beundran för dina vackra silverarbeten. Också roligt att läsa om er paradisö där livet påminde en hel del om livet i vårt eget paradis vid en hälsingesjö – bär, svamp, härliga abborrar och några egna små grönsaksodlingar.

  Det har varit några minuters trevlig läsning hälsar

  Meggie

 3. Ja, vid såna tillfällen så tänker man på att om man inte hade vatten under längre tid…vilka problem det skulle bli
  och ja, det finns människor på vår jord som måste gå långa vägar för att hämta lite vatten
  det finns stora orättvisor på vår jord
  kram

 4. Ja tänk vad bortskämda vi är med att bara vrida på kranen.
  När vi bodde i huset hade vi egen brunn som ibland sinade och då märktes det vad mycket som man använder vatten till.
  Just nu rensar dom ledningarna i vårt bostadsområde men vattnet får inte användas mellan 21.00 – 06.00 och det kan man ju stå ut med. Det jag funderar på är hur många gånger det ska behövas för nu till natten är dom inne på 3:e gången.
  Ha det gott vännen!
  Kram!

 5. Visst har Du rätt i det! Vi är alldeles för lite tacksamma för det bekväma liv vi har i vårt århundrade. Jag tänker ibland på hur det skulle ha varit att sova på en lusig halmbädd istället för några hundra år sedan, vilket vanligt folk gjorde då.

  Igår läste jag Selmas berättelse om hur hon hjälpt flyktingbarn med läxuppgifter och fått ta del av deras berättelser från uppväxten. Det var också en drastisk kontrast till vårt vardagsliv.

 6. Hej, Syvlia!
  Superläcker header!

  Trevlig att ni ska på Dramaten 🙂 Märkligt det där med att man inte besöker allt fint som finns i den egna staden, men när man kommer utomlands eller till en annan stad, ja då ska man besöka ALLT 🙂

  Jag tycker inte alls att vi är ”bortskämda” då vi har kranvatten! Varför ska vi känna så, i ett land som har nederbörd i stort sett året runt? Dessutom är inte vattnet gratis, det kostar, som allt annat. Däremot är vi inte bortskämda med sol o värme, så det jämnar ut sig 😉 Bor man i ökenlandskap så är det klart att det finns vattenbrsit, konstigt vore det ju annars. Såg dessutom på TV att öknen sprider sig då människorna plockar grenar av buskarna för att få eld till matlagning och då dör buskarna och öknen fortsätter att sprida sig. Det är upp till varje lands regering att få lite struktur men det är icke lönsamt 😦
  Finns ingen anledning att känna sig bortskämd på den fronten. Inte på någon front förresten för nu går det utför snabbt med den f.d. välfärden.
  Med nedrustningen som nu pågår för fullt inom vård, skola och omsorg är verkligen något att skämmas över med tanke på extremt höga skatter. När en man med amputerade fötter nekas permobil då hans ”handikapp” kanske inte varar för evigt…? Tror f-kassan att fötterna ska växa ut igen? Dumheter! Hör just nu på radion hur allvarligt funktionshindrade människor måste till domstol för att ansöka om personlig hjälp…SKANDAL!
  Vrid på kranen och drick och ducha för det är väl snar det enda vi har kvar. Snart införs det vattenmätare i varje lägenhet och då blir fakturan därefter vilket inte stör de som harför mycket pengar… Att vi kommer att tvingas spara in på vatten för att någon ska bli ännu rikare när himlen är öppen året runt numer är en skandal utan dess like! Floder svämmar över och elföretagen har hur mycket vatten som helst att tillgå men ändå så ska elen bli dyrare.
  Tack för ordet 😉
  Kram, Agneta

  • Visst har du rätt i det du säger Agneta men jag är ändå glad så länge det finns en kran för någorlunda friskt vatten för mat och hygien men man vet ju aldrig hur länge det varar och vad priset kan bli för det blir säkert en lyx för oss vanliga varelser så småningom.
   Nedrustningen av vård och omsorg och de vinstdrivande företagen som köper upp kreti och pleti i vårt land det bådar inte gott. Varje dag är tidningarna full av de mest vidriga saker som händer men var är oppositionen?
   Tack snälla för du tittade in Agneta och ha det så gott det går vännen. /Kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s