Kanelbullen

bullen

Visst fick jag en kanelbulle. Vi hade ett möte på IT-kaféet “Kanelbullen” idag,  för att förbereda och ordna lite angående SeniorSurf 2011 som är den 13 oktober och till kaffet fick vi en härligt god kanelbulle.

Under Senior-Surf-dagen är en del av oss surfvärdar på biblioteken runt om i stan och vi finns där vid datorerna. Det brukar vara en jämn tillströmning av seniorer som vill se och höra lite av vad som sker där ute i super- världen. Jag ska vara på Medborgarplatsens bibliotek.

Igår var vi och hälsade på hos moster Maj-Lis som jag skrivit om tidigare.  Hon är nu hemma igen från vistelsen på konvalescenthemmet där hon varit efter det att hon ramlat och bröt lårbenshalsen. Nu ska hon försöka klara sig med hjälp av hemtjänst och distriktssköterska som gör besök flera gånger per dag men allt verkar vara snurrigt värre.  

Moster har barn, två flickor och den ene har just blivit pensionär som nu är hos henne mest hela dagarna och det känns skönt men hon har ju också en familj att ta hand om och bor en bra bit därifrån. Tycker det vore bra mycket lugnare för alla parter om moster, snart 90 år gammal, hade fått stanna på Äldreboendet men det gick inte för sig. Tänk så mycket resurser det går åt till endast en person nu. Undrar hur politikerna räknar, inte blir det billigare det är då säkert. Usch, man vågar inte tänka på hur det kommer att bli i framtiden.

Kram och ha en skön kväll!

 

5 thoughts on “Kanelbullen

 1. Hej, Sylvia!
  Ditt mail om uppdatering kom i grevens tid 🙂 Ska se ”Vem tror du att du är” nu på SVT1 20.00.
  Ingen kanelbulle här inte , inköp göres enkom på fredagar oavsett bulldagar, medicinbrist eller annat.
  Men åh vad du är duktig och så spännande för dig att vara på bibban för att informera om internet m.m. Grattis!
  Jaha ja, så dom har skickat hem moster Maj-Lis..jo man tackar! Klart dom vet att hon har vuxna barn som ska ställa upp gratis inkl. personal som ska ränna där stup i kvarten. Ingen rast, ingen ro för lilla moster…..det kan jag garantera. Så var det med mamma. Dottern o jag var där väsexelvis..så kom äldre-”omsorgen” också 😦 Är man inte snurrig i bollen så blir man!
  Klart att detta kostar mängder för kommunen och vill man själv vara på ett äldreboende då SKA man få det också!! Attans…nu brinner mitt hår snart upp av ilska , för har själv haft en telefondust i dag med ”Omsorgen” och deras luftfakturor….URK!
  Lycka till säger jag bara och hoppas innerligt att dottern kan ”ta tag i detta” så att alla blir nöjda. Som barn, oavsett ålder, är det hemskt att veta att mamma är ensam hemma om natten…usch!
  Kram, Agneta

  • …..Tack Agneta för omtänksamma och goa inlägg. Det värmer så gott. Du har ju också stor inblick i hemtjänst och deras arbete och vet vad du talar om. Tror det är lika illa ställt med hemtjänst / omvårdnad överallt i vårt land.
   Kram och en skön helg önskar jag dig vännen!

 2. Hej Sylvia!
  Nu kom jag av mig….läste vad Agneta skrivit och kan bara hålla med henne ( utom bullen) 😉
  Visst är det hemskt att tänka på alla de som blir gamla och ensamma. Jag ser här på vår gård hur snabba besöken från omsorgspersonalen är. Pratar med en dotter som har sin mamma bor här och hon är förtvivlad. Hon berättade att en dag hade personalen inte tid att skala potatis för hon skulle vara hos Erik kl 13 för de hade tvättstugan. Jaa det är nog inte lätt att arbeta under sådana förhållanden. Nej fy sjutton någon ändring måste det bli!
  Ha det bra så hörs vi!
  Kram!

 3. Jaaa…… när man var barn trodde man endast att kanelbullar smakade på ett visst sätt, idag är det storlek och modell och konsistensen plastiskt som finns att köpa i plastpåse som jag har lite svårt för. Hoppas det kommer lösa sig bra för din moster – dom äldre får ju mycket närkontakt med många människor (på gott och ont)- det kanske är det dom vill…..:-)

  • De ska smaka och se ut som de gamla hederliga hembakade kanelbullarna man fick som barn ;-
   Det är inte roligt när man inta kan klara sig själv längre och blir beroende av andra. / Kram

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s