Midnattsloppen

Midnattsloppet Stockholm 13 Aug 2011

Det var säkert inte många som  trodde när loppet startade 1982 att det i dagarna 30- år senare skulle älskas långt utanför Stockholm, och Södermalms gränser. Idén till Midnattsloppet föddes av några “Hammarbyare”  som var ute på en träningsrunda i slutet av 70-talet och idén var att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt.
En bättre plats att arrangera ett sådant evenemang än på Södermalm kunde man knappast hitta.

Midnattslopp arrangeras i Stockholm den 13 augusti, Göteborg den 27 augusti och i Helsingfors den 3 september. Loppsträckan är  10 kilometer. fylld med upplevelser och festligheter på gator och torg som gör att Midnattsloppet blir en folkfest för alla åldrar. 20.000 deltagare är anmälda  till årets Midnattslopp i Stockholm.

chip24Tidtagning
Din löptid under Midnattsloppet tas med hjälp av ett chip som fästs med ett kardborreband runt vristen. Tiden registreras när du passerar över de tidtagningsmattor som finns utlagda vid start och mål.

 

IMGP0713stockholm-midnattsloppet-maskerad

sofi

I stället för kräftskivan som blev inställd på grund av dålig kräftfångst blev det en sväng ut på stan för att titta på Midnattsloppet som startade kl. 21.30 i går kväll. Kvällen var så där lagom sval och vi tågade upp till Vitabergs parken i god tid  för att se när deltagarna kom löpande i den branta backen, en riktigt tuff rackare, upp mot Sofia Kyrka! Svettigt värre för många. Vi spanade efter Per, systersonen, som har mycket spring i bena och har sprungit loppet några gånger tidigare.  Snart fick vi syn på  honom i full fart upp för den branta kyrkbacken. Vi hejande och peppade för full hals och jag tror han hörde och såg en skymt av oss. Jag fick inte med honom på bild det gick för fort.

Ha en skön söndag / Kramen

Annonser

6 thoughts on “Midnattsloppen

 1. Hejsan Sylvia!
  Midnattsloppen är populära det vet jag och så kul att ni hade en egen favorit att heja på!

  Dåligt med kräftor är det i år och dåligt med flundror också och de man fångar är magra. Det är trist och man undrar vad det kan bero på? Den här tiden borde flundrorna vara riktigt tjocka och fullmatade.

  Ha en fin söndagskväll!

 2. Den har aldrig vår son sprungit .Annara brukar han springa Lidingölopet och Stockholms Maraton
  Även från ö till ö har han tävlat i
  Det lät ju kul med midnattslopp

  • Det är ju ett rätt kort lopp inte så ansträngande men kul att titta på och mycket festligheter runt om i stan. Systersonen brukar också springer Stockholm Maraton.

 3. Hej, Sylvia!
  Så intressant med info. om varför midnattsloppet började en gång i tiden. Men så kul med systerson som har god kondis. Synd att det inte blev något foto för det privata albummet 😉
  Jaha ja, ser att du har bytt frisyr och håret är mörkare nya glasögonbågar och kameran i högsta hugg 😉 Inget undgår en ”detaljmänniska” 😉 Kände inte igen dig då ögonen inte syns som på det förra fotot men visst är detta en ny och vacker Sylvia 🙂
  Förlåt…vackrare 😉 Som jag brukar säga, jag är inte längre både ung o vacker, numer är jag ”bara” vacker… 😉
  Svårt att se din ring men den syns ändå, på någe vis…hur jag ska förklara. Kanske den finns på din silversmidesida?
  Gick ett TV-programm om just Silversmide i går och tänkte att nu har Sylvia bänkat sig.
  Kanske det går i repris.
  Nu vännern är det dax för TV och BBC´s Lark Rise/Candelford. Skådespelarna, duktiga och kända, känns som gamla bekanta numer.
  Ha det så gott, Agneta

  • Provade att ta ett foto i badrumsspegel. Fick idén från Ingermaryissa. Kanske blicken blev lite väl ”beslöjad”. Tyckte det var dags att förnya till en färskare bild . Ja,håller med …..visst nu har man kommit till den ålder, nu är man ”bara” vacker. Ringen tror ja inte finns på min silversida.
   Kram och natti natti!

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s