Manifestation….

flaggorARTwÄr kvar i stan men attans så varmt och torrt väder vi har. Regnet vill inte alls komma till Stockholm. Ja, det kom några ynka droppar i går kväll och det var allt. Framåt kvällen ska vi packa oss iväg till ön och för att få lite svalka. Det är så varmt i lägenheten och det är svårt att sova om nätterna  i denna hetta.  Men inte ska vi klaga…..

Igår var vi till Sergels torg där tusentals människor samlats för att visa sitt stöd för offren i Norge och deras anhöriga och vi kände att vi ville närvara. Det var en manifestation över både parti- och nationsgränser. I folkhavet och på scenen sågs och talade profiler som Ingvar Carlsson och Jonas Gardell, justitieminister Beatrice Ask  och Mona Sahlin. Jag väntade mig  att stadsminister Reinfeldt skulle närvara….men så blev det inte…..

“Tänd gärna ett ljus i dag, men kom ihåg att när ljuset brunnit ut är det i oss själva som lågan måste brinna, sa Jonas Gardell från scenen.

Önskar en Trevlig helg!
Kram Sylvia

Annonser

4 thoughts on “Manifestation….

 1. Hej Sylvia!
  Såg manifestationen på TV och klart man vill närvara om möjlighet finns! Det måste ha varit en väldigt speciell känsla att vara där!
  En hel generation unga är ju döda p.g.a. politiska åsikter och inte katten kan man påstå att Norska Socialdemokrater är extrema!
  Säga vad man vill om Gardell, men attans så bra han skriver…mitt i prick för det mesta 🙂
  Jag har också efterlyst FR som borde uppföra sig som en ”landsfader” likt Stoltenberg, men icke ett ljud. Vet inte om kungen har varit synlig i rutan? Det var han däremot efter Tsunamin.
  Massakern hände visserligen i Norge, men halva västkustens/Värmlands inv. bor o arbetar uppe i Oslo. Bussen Göteborg-Oslo är ju som en spårvagn och många har både barn o barnbarn uppe i Oslo. Bortsett från det så är det våra grannar, fr. Oslo i söder och hela vägen upp till norr!!
  Skäms ordentligt över att våra makthavare inte visar större empati med våra närmsta grannar.
  Det handlar om människor och inte om politik!

  Åh så skönt att kunna åka ut till ön för visst är det svettigt i en lägenhet inne i stan, men det är bara att ”gilla läget” som ungdomarna säger i dag 😉 Alltid lär man sig något på ålderns höst 🙂
  Ha det nu så gott och hoppas du slipper den utlovade åskan…om det nu går att lita till väderleksrapporterna för dom varierar beroende på vilken Tv-kanal man tittar 😦
  Vinkelivink…/Agneta

  • Ja, det kändes bra att stå där tillsammans med alla dessa människor för att hedra Norge och de som drabbats av denna sorg.
   Nu är vi på ön igen och idag har jag plockat men blommor och snyggat till lite i rabatterna så gott det går. Det är satans så torrt det är i markerna / Kramen

 2. Tänk så lite regn vi haft. Titt som tätt visar de regn på väderkartan men lika ofta så uteblir det. Lite mer regn vill vi nog ha men åskan kan vi vara utan./ Kramen

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s