Virus……

hello[3]Varit stängt på  grund av sjukdom. Lite fånigt men sant.  Efter vi kom hem från ön i förra veckan blev jag så trött och kände mig allmänt dålig och tappade gnistan helt. Fick samtidigt konstiga röda blemmor på ryggen och feber runt 38.5.  I fredags fick jag en akut-tid till Vårdcentralen och träffade en Doktor. Han  undersökte mig och kom fram till  att jag fått en virusinfektion. Snabbsänkan var också lite förhöjd. Det var bara att fortsätta med Alvedon mot febern och virus-infektionen  kunde hålla i sig en vecka till tio dagar trodde han. Jag fick återkomma om jag inte blev bättre. Gick hem kände mig riktigt uslig med värk i kroppen och lite orolig över hur det här skulle sluta. 

259Vädret var ju strålande och gubben stod i startgroparna, vi var på väg att fara till stugan. Vi bestämde oss för att jag skulle stanna hemma.  Om det skulle tillstöta något så är det lugnare att vara i stan. Jag låg och tyckte synd om mig själv hela helgen och ingen bättring, febern och blemmorna höll i sig. Men så igår morse  var jag feberfri på morgonen och blemmorna har nu mattats av lite. Blev så glad så jag fällde riktiga glädjetårar i min ensamhet. För i min fantasi hade jag vid det här laget alla möjliga hemska sjukdomar som jag googlat på, de små stunder jag orkade sitta vid datorn.
När man har haft förmånen att fått vara frisk i nästan hela sitt livet då blir man helt ställd när det bara slår till och man blir så himla dålig. Jag har så svårt att bli införstådd med, att vid min ålder,  kan livet ändra sig snabbt. Nu ska jag sluta att gnälla och vara glad och tacksam, sätta igång med något vettigt för nu känner jag mig allt bättre.

Önskar en fin kväll ! 
Kram Sylvia

Annonser

11 thoughts on “Virus……

 1. Hej, Sylvia!
  Tur att du mår bättre nu men de där ”blemorna” bör allt en hudläkare ta en titt på för det går så mycket konstigt numer. Klart att du letat på nätet efter en diagnos för VC har inga specialistläkare. Bältros var det första jag tänkte på men då dom är bättre så kan det vara en ”stygg insekt” på ön som varit och nafsat på dig 😉
  Inte lätt att vara eftertraktad 🙂
  Ja du, den dan man börjar drabbas av än det ena än det andra blir man lilte modfälld.
  Men när åkommorna går bort är det ok.
  Värre när dom finns med dygnet runt året runt 😦
  Framtiden har vi ju bakom oss så det gäller att suga ut det gottaste av livet varje dag 🙂
  Hoppas att du har fått tid för återbesök för koll av sänkan, utifall.
  Krya -på -dig- kramar!
  /Agneta

  • Bältros kunde vi utesluta enl doktorn och det kliar inte. Blemmorna har bleknat något men de finns där ? Ska ta om sänkan om ca 2 veckor. Febern är borta och det är jag så glad för. Lite matt men det får jag väl stå ut med.
   Ha det så gott du också vännen / Kram

   • Bra att febern är borta men blemor och matthet är mindre bra, anser lilla ja som inget kan. Mamma använde alltid ordet ”blemor” så det är jag bekant med. Hon hade också sådana vilket visade sig vara ett fästingsbett. Men innan den diagnosen ställdes så tog det för lång tid.
    Vänta inte för länge om du känner dig hängig utan feber inkl. blemor, för en infektionsläkare kan detta bättre än läkarna på VC. Ett blodprov visar direkt, som du ju vet, vad som är fel.
    Jag blir snart knasig på diagnosen virus/rökning som dom verkar använda i brist på annat.
    Jag gör som du, försöker ta reda på vad som är fel och även om det är illa så är det bättre med ett besked så man vet vad man ska göra. Man blir ju både rädd och lite ångestladdad på detta eviga väntandet!
    Hoppas innerligt att detta försvinner snarast så att du får må bra igen. Det var ju inte sååå längesedan magen krånglade och vem vet? Kan ju hänga ihop.
    Allergisk är du väl inte mot något…?
    Nu håller jag både tummar o tår för att du ska få ordning på detta snarast! Men att vänta i hela 2 veckor…..näe!
    Röda prickar kan man få för mindre 😉
    Bamsekramar, Agneta

 2. Hejsan Sylvia!

  Vad i all sin dar är det för elakt virus som du råkat ut för? Men så skönt att det har givit med sig nu i alla fall, vad de nu än var. Det var nog klokt att du stannade hemma i stan och riktigt fick ta igen dig.

  Jag har ju fått vara frisk precis som du, förutom ryggbesvär då och då och min tinnitus, men vem har inte såna småkrämpor, så när jag fick bältros för ett par år sedan blev jag nästan chockad. Det var inget trevligt virus och det tog lång tid innan det försvann, hela den sommaren blev nästan förstörd.

  Hoppas nu att du fortsätter att krya på dig!
  Varma kramar, Ingrid

  • Tack Ingrid!
   Så konstiga saker man kan råkar ut för. Känner att det går år rätt håll ändå. Virus….är ofta detsamma som att man inte vet? Febern är borta och det är jag glad för. / Stannar i stan några dagar till. /Kramar

 3. Men vad jobbigt, och vilka saker man kan råka ut för.
  Kan tänka mig det var en lättnad över att det är bättre nu.
  och visst blir det så att man blir rädd och orolig när sådant händer.
  och hoppas du känner dig helt frisk snart.
  kramar

 4. vad glad jag blir att du tillfrisknat nu. Ja..visst är det så man blir helt ställd av att bara bli sjuk så där och inte veta vad det är och ät man sjuk sällan är det en pärs, så tycker jag med. Jag hade en gång en influensa, kommer inte ihåg vad den hette det året, men sååå sjuk jag var, jag trodde nästan inte jag skulle gå ur den med livet i behåll…….. och ingen hjälp fick man beskedet av läkaren att man skulle få. Nej fy för att vara sjuk, men nu är det snart full fart på dej igen….. det kan bara bli så där ibland.

  Många kramar till dig
  Elisabeth

  • Tack snälla! Fattar inte varför jag alltid ska måla ”faan” på väggen så fort något händer med mig. Tycker genast att diagnosen stämmer in på de värsta sjukdomarna jag kan hitta. Det sägs ju att sjukvårdspersonal ofta blir väldigt besvärliga när de själva blir patienter och det stämmer banne mig. Haha….men nu verkar det ändå som det går åt rätt håll. /Kramen på dig !

 5. Hej min vän!
  Så skönt att du blivit av med ditt virus 🙂 Ja det är tur man inte vet vad man ska gå igenom, men inte ska du sitta och goggla för då blir du ännu sjukare. Nu kommer du att vara frisk och kry länge länge.
  Kram Annkila

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s