Valborgsmässoafton

Rubrik_-_Valborg_m_text_kopiera

Korsang_kopieraIdag firar vi Valborg för att välkomna våren och för att vintern sakta men säkert ska lämna plats åt vår och sommar. När vintern och mörkret har hägrat i fyra månader är det dags att våren kommer med stora steg. 
Idag är det för många grillpremiär ute i det fria. Så ska man helst också sjunga in våren i brasans sken. Här hos oss hoppar vi över majbrasan för det är så blåsigt och kalla nordvindar. Annars har vi haft många fina vårkvällar men i dag vill det sig inte. Vi har det nog skönare inomhus i kväll. I morgon ska vi hem till stan för att se till att allt är ok.

kungen9Kungen Fyller 65 år i dag – “Grattis” ; han vill inte gå i pension. Men födelsedagsfirandet på yttre borggården kunde ha börjat bättre; speakern som drog programmet för publiken hade kanske annat i tankarna och kallade genomgående kungen för "hennes majestät konungen", vilket väckte viss uppståndelse i de täta åskådarleden och säkert också många som drog upp mungiporna en smula. 

Önskar en fortsatt fin Valborg och Första maj.
Kram Sylvia

Annonser

10 thoughts on “Valborgsmässoafton

 1. Hejsan!
  Nej är det blåsigt och kallt är det inte trevligt, men vi gav oss iväg i alla fall. Fast det blev inte riktigt som vi tänkt oss.

  Ha en riktigt fin Första maj!
  Vårkramar, Ingrid

 2. Det blev ett inomhusfirande även här. Vi hade dubbla födelsedagar att fira inom familjen, så det blev lite extra trevligt. Annars förstår jag att vi har haft ganska mycket tur med Valborgsvädret här, även om det blåste en del från Vättern. Kallt har det inte varit, inte så som det ibland kan vara denna afton…
  Minns minsann när jag stått i sommarkläder och det helt plötsligt började snöa! Idag klär sig folk oftast lite bättre efter vädret, som väl är.

  Trevlig kväll och en varm kram!

 3. Hej Sylvia!

  Låter lite festligt det där med felsägningen och jag förstår att många höjde på ögonbrynen:-)).

  Tusen tack för ditt tips om SmartEyes, jag är jättenöjd och nu har dotter Gunilla varit där och beställt progressiva glasögon.

  Vi är i Danmark just nu, har tagit en sväng till Puttgarden också:-)) och inhandlat lite godsaker. Åker hem imorgon. Här är kallt, men jag tror det är detsamma hemma just nu.

  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

  • Åh, så kul att du tittar in Berit. Så mysigt det måste vara att bara sticka iväg och jag hoppas ni haft det jättetrevligt i Danmark och gottat er Puttgarden . Kör nu försiktigt hem för man vet aldrig det kan vara halt på vägen, så himla kallt som vi har det just nu.
   Hoppas nu att Gunilla blir riktigt nöjd med sina glasögon 🙂
   Kramar Sylvia

 4. Hi hi, kul med ”hennes majestät” undrar hur knugen o Silvia tog det?
  Så ni har flyttat ut till stugan nu? Härligt förstår jag. Ja min nya kamera är bra, jag valde den pga att den var Cannon, samma sort som min gamla. Innebär att programmet i den var bekant sedan tidigare. Bra bilder tar den fast jag har inte kommit på exakt hur man gör i alla lägen. Det kommer väl. Marketta tipsade om att inte zooma fullt ut, blir bättre bilder om man beskär en stor bild. Man skulle behöva stativ för att få stadga, blir så darrigt aannars. Kameran är bra, men lite stor så på promenader tar jag oftast den gamla i allafall (om jag inte ska ut för att fota nåt speciellt)

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s