Varit hos frissan och vispat till philadelfiaglass

FRISRS~1Idag har jag varit och klippt mig. Samma frisyr som vanligt en rätt kort page klippning som är lätt att sköta. Jag har nu haft samma trevliga frissatjej i över 1 års tid. Det är jag  jätteglad för. Skönt att slippa förklara varje gång hur jag vill ha det. Nu ska Hanna som hon heter ha barn till sommaren och kommer  vara borta ett bra tag framöver. Den förra rara tjejen jag hade var det samma sak med, hon fick också barn och ännu ett barn efter en kort tid.  Det är en riktig babyboom just nu. Gillar den här salongen som är trevlig och den ligger nära till för mig.  Ska kanske göra som grannen sa, låt håret växa nu över  sommaren och sno ihop det till en hästsvans, så slipper du gå till frissan. Kanske vore rätt skönt. Nej, det skulle nog inte passa mig.

phiadelfiaglassNu har jag vispat till en efterrätt. Philadelphiaglass och lagt in i frysen för att tas fram fredag kväll då ungarna kommer på en bit mat. Tycker det är en god och enkel efterrätt som går bra att förbereda innan. Glassen tas från frysen ca; fem minuter innan den ska serveras och då på med frukt eller bär. Det blir hallon och blåbär som får tina innan. Skriver ner receptet om någon vill ha.

Philadelfiaglass med frukt eller bär

Vispa 3 äggulorna och 2 dl sockret. Blanda i phil-osten. 125 gr

2. Vispa 3 dl tjock grädde och 1 ½ tsk vaniljsocker.

3. Vispa äggvitorna hårt. Ren bunke.

4. Blanda samman allt som vispats.

5. Smula 4 digestivekex i botten  i en löstagbar form. Häll i smeten. pudra några digestivekex över glassen.  Ställ in i frysen. Smaklig måltid!

*************************

Önskar en trevlig kväll till alla mina besökare.
Kram Sylvia

 

11 thoughts on “Varit hos frissan och vispat till philadelfiaglass

 1. Hej, Sylvia!
  Ett tips! Nu när du är nyklippt och du trivs med den klippningen, visa upp den för någon annan i salongen , snarast, inom en vecka.
  Då kan Hanna visa henne hur du vill ha det. Då lyfter hon bara på passéerna och visar den nya frisören hur det är klippt.
  Det brukar fungera bra att göra så.

  Annars kan ju dottern eller maken ta en titt nu, och om några veckor bara klippa av topparna, så håller frisyren formen. Klipper man topparna med c:a 4-5 veckors mellanrum så blir det bra.
  Mitt är toklångt nu samt stripigt och det där med kort hästsvans är inte alls snyggt, på mig i alla fall ,men nöden har ingen lag, just nu.

  Men åh vilken god dessert du gör…mums! Att läsa om detta nu när jag just ska äta lite ”trist” då det är veckoinköp i morgon… 😉

  Lycka till med frisyren!
  Kram, Agneta

  • Det var en jättebra idé du kommer med 🙂 Jag ska föreslå Hanna detta snarast. Jag går förbi där nästan daglidags. Annika har nog naggat lite här och där i kalufsen någon gång men det är inte riktigt hennes grej… och Ingvar… inte hans grej heller. Kram

   • Oh, vad roligt att du gillar min idé 🙂
    Hoppas att det funkar så att dom inte jobbar på provisionsbasis eller liknande. Man vet ju aldrig. Men det finns ju fler salonger annars.
    Nattiskram

 2. Ja, det är toppen att ha en frissa som vet hur man vill ha frisyren.
  Själv har jag också numera en kortare och lättskött frisyr.
  Låter gott med Philadelphiaglassen
  kram

 3. Hejsan Sylvia!
  Visst är det skönt när man får sitta en stund vid frissan och bli ompysslad. Jag är verkligen i behov av klippning just nu. Nog är det märkligt att just när man känner att NU är håret perfekt, så här ska det se ut – så är det ett par veckor senare totalt omöjligt och alldeles för långt.

  Tack för receptet! Jag har kopierat det och ska prova det.

  Kram Ingrid

  • Tycker det känns lite lyxigt att gå till frissan och särskilt trevligt till denna frissa. lite ompysslad som du säger, serverad en kopp kaffe med en bit mintchoklad till om man så vill. Det känns fint / Kram

 4. Mitt hår är en mindre katastrof just nu! En ljusare variant av skatbo, närmare bestämt. Står inför valet och kvalet om jag ska klippa mig eller inte… Lite längre hår döljer dubbelhakorna, vilket inte ska föraktas. 🙂

  Jättegod efterrätt, jag känner smaken utan att ens ha smakat. Dessvärre har jag börjat leva ett sockerlöst liv… men funderar på om man inte kunde göra en variant utan socker också? Tror att jag ska testa! Tack för inspirationen.

  Kram

 5. Hej vännen!
  Har nu skrivit av receptet på glassen på en liten postit. Jag har en bunt redan som jag har sparat. Brukar skriva av en del recept och då tar jag med den lilla lappen till köket. Det sämsta är att jag skriver så slarvigt att jag knappt kan se vad det står 🙂 Kanske man skulle ha en liten bok här vid datorn istället, hmmm kanske en bra ide.
  Kram från Annkila

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s