Vårpromenad

Ja, visst är det vår…..vill jag allt tycka idag. Gick en runda hemi- kring på söder. Broddarna fick äntligen stanna hemma och det var torrt och fint längst promenaden jag gick. Lite grus ligger kvar för vårstädning av gator och torg har inte riktigt börjat än. Glömde kameran men det gick ändå inta att spåra några vidare vårtecken där jag gick längst  med Hammarby kanalen där det har blivit  ett riktigt promenadstråk  efter det att Hammarby Sjöstad kommit till. Väl hemma  var det dags för kaffe på balkongen som min goa gubben fixat till.

I morgon ska vi ut och titta i möbelbutiker om vi kan hitta en bra och sittvänlig läs och tv- fåtölj . Vi har en soffgrupp som består av två soffor med tillhörande fåtölj. Sofforna är felfria men fåtöljen är helt slut. Så nu gäller det att hitta något som går att kombinera ihop med sofforna.

Ikväll kommer förre utrikesministern Jan Eliasson och nuvarande utrikesminister Carl Bildt i Agenda där de tar upp det dramatiska läget i Libyen och  senaste nytt om kärnkraftshaveriet i Japan. Det är så fruktansvärt allt det som nu händer i världen. Ja, det är riktigt svårt att i ord försöka återge vad man känner just nu.

Önskar alla en fin vecka. 
Kram Sylvia

Annonser

5 thoughts on “Vårpromenad

 1. Hej, Sylvia!
  Men det var väl på tiden att du slapp broddarna! Måste kännas skönt till max. Även om solen skiner så är vinden här i Götet isande kall så att sitta på balkongen vågar då inte jag i alla fall.

  Hammarby sjöstad har en egen tidning läste jag här:
  http://elgeshima.blogspot.com/
  Där finns mängder med jättefina foton om du scrollar ner ner bit på sidan. Även från Vita Bergen.

  Så spännande att leta fåtölj men också lite svårt kan jag förstå. Höjden ska väl passa med sofforna liksom färgen, modellen och tygets kvalité….mycket att tänka på, men roligt 🙂

  Även jag har kryssat för Agenda i TV:programmet…vill egentligen inte, men måste ju höra vad dom har att säga om eländet. I alla fall Jan Eliasson som verkar vara en klok och charmerande 😉 man. Bildt har jag redan lyssnat till några ggr.
  Ack ja, det är mycket som sker i det dolda av politikerna som vi aldrig får reda på.
  Vi (massmedia) gnyr och gnäller, men inte alltid dom kan/får berätta vad som sker, p.g.a. säkerheten för oss svenskar. Det gäller att få ut de flesta svenskar ur oroliga områden i tysthet utan problem, vilket Bildt berättade hände i Libyen, men det var ytterst nära ögat att det gått åt skogen för någon av de svenske..! Därav hans tystnad, som alla klagaade över!

  Lycka till med inköp av fåtölj som jag utgår från att du visar upp här 🙂
  Du vet att har man sagt A så får man säga B 😉
  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

  • Roligt att se Sjöstadens tidning . Kände igen en del av de fina fotona. Det är roligt med dessa lokala tidningar. Vår tidning ”Mitt i Södermalm” kommer en gång i veckan finns också på nätet http://www.mitti.se/?p=tidn&t=sodermalm.
   Läste också om det tråkiga som drabbat Margaretha. Hon är också med och fotar i Efit. Så lite man vet och hur snabbt livet kan förändras.
   Kramen Sylvia

   • Nu har jag kikat i ”din” tidning 🙂 Så många annonser det fanns för mat :-))
    Kollade, per automaik, priserna och de ligger ungefär på samma nivå som här.
    Vi har ingen stadsdelstidning längre, bara Centrumbladet som kommunen sänder ut och det som står där stämmer inte alls med verklighten, du vet, skola, vård, hemtjänst m.m.
    Vet inte om det beror på internet att de små papperstidningarna försvinner. Men däremot rasar det in reklamblad varje måndag med erbjudanden fr. alla matbutiker i området så man kan jämföra. Priskrig pågår jämt 🙂 Bra!
    Trevligt med de små papperstidningarna liksom pocketböcker man kan ta med sig överallt. Dom slår en dator med hästlängder!
    Visst var/är det hemskt för Margaretha. Usch ja, man får ta en dag i taget.
    Kramen. Agneta

 2. Hejsan Sylvia!

  Vilken underbar header du har nu! Det finns inte något underbarare än blåsippor, de är VÅR.
  Visst är det härligt när man kan gå utan att vara rädd för att halka. Din promenadrunda är verkligen lockande, där skulle jag vilja gå.
  Kriget i Libyen är verkligen hemskt och hur det kommer att sluta vete sjutton, men någon måste ju få stopp på den där galningen Khadaffi.

  Lycka till med möbelköpet!
  Kram Ingrid

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s