Mycket TV i helgen…..

I helgen har  det varit skidor på TV för hela slanten. Femmilen blev ännu en seger för VM-kungen Northug. northugStort Grattis Northug o Norge !  Svenskarna är bra men bara att acceptera att vi kanske just nu beskådar en av tidernas bästa längdskidåkare !
Daniel Richardsson blev bäste svensk med en sjundeplats. De svenska killarna kämpade tappert med det räckte inte. 

Vasaloppet har ju också  gått av stapeln idag. Jörgen Brink vann, liksom i fjol. Brink kämpade på med en trasig stav i flera kilometer  men gick till slut i mål på segertiden på 3.51. Bästa kvinna blev Jenny Hansson. Det har varit en  riktigt spännande skidhelg minsann. Måste erkänna att jag inte har suttit inne hela tiden framför TV. Det var strålande fint väder ute så jag varvade med en lång skön promenad. 

SkärmklippIgår var vi en sväng till sonen Magnus. Vi fick se  jättevackra filmer och kort från deras  semestern i Filippinerna och de hade så mycket spännande att berätta. Du kan se på kartan  staden Baguio , där  Letie har sina rötter. Vi fick en jättegod fisksoppa Sinigang. Det är en soppa med  räkor eller fisk  och grönsaker som chili, äggplanta, tomater, bönor och paprika. Den filippinska maten är inte alls så kryddstark och salt använder de mycket sparsamt i maten. 

Nu ska jag titta på Potatishandlaren.   Svenskt drama från 1995 i SVT I.  Efter en novell av författarinnan Ulla Ekh. Regissör: Lars Molin, Skådespelare: Eva Gröndahl, Ingvar Hirdwall, Rolf Lassgård.

I morgon  börjar en ny vecka igen och jag ska vara på IT-kafét måndag och tisdag. Ska ta med mig min bärbara för att se om jag kan få hjälp med en inställning som jag inte begriper mig på?
Hoppas vi alla får en riktigt fin vårvecka.

Kram Sylvia

 

Annonser

3 thoughts on “Mycket TV i helgen…..

 1. Hejsan Sylvia!

  Här har det också varit mycket tv idag. Vasaloppet hela förmiddagen och sen har Åke varvat med 5-milen och fotboll.

  Potatishandlaren missade vi för vi har varit på bio i kväll och sett Åsa-Nisse. Annars är just Potatishandlaren riktigt bra. Jag har sett den förut.

  Så roligt det måste ha varit att få se bilderna från Filippinerna och få smaka på deras mat också.

  Ha en fin vecka!
  Kram Ingrid

 2. Hej, Sylvia!
  Här var det tvära kast, mellan snö och sol!
  Fr. Norden till Filippinerna 😉
  Så trevligt att dom är hemma igen och har visning samt god mat 🙂
  Det blir väl nästan som en resa för dig med.

  Nu börjar det bli skönt faktiskt att allt detta skidåkandet är över, för denna gång. Det blev lite väl mycket med både Vasaloppet och 5-milen. Kul att Ryssland tog silver. Det fanns många kandidater till medaljplatserna och det var roligt att se hur länge hela klungan på c:a 40 personer hängde med.
  Självplågeri måtte det väl ändå vara att hålla på, så att benen och knoppen är helt väck! Jösses, dom ligger ju halvt avsvimmade vid målet. Otroligt att hjärta och lungor orkar, trots träning.

  Missade potatishandlaren, tyvärr. Ett gott skratt kan verkligen behövas.
  Hoppas att du får ordning på din laptop .
  Ha det gott!
  Kram, Agneta

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s