Fint sportlovsväder

I år får ungarna tur med sportlovsvädret. Strålande sol och massor av snö för skidåkning och isarna ligger  tjocka för skridskoåkning. I Hammarbybacken, inte långt från oss är det trångt med utförsåkande ungdomar. Vi nöjer oss med att ta långpromenader i det gnistrande solskenet. Idag var det riktigt skönt med -5 grader.

Julkort på väg till Södermalm

julkort660_202X105Det är Svenska Dagbladet som berättar om de försenade julkorten. De hade fel postnummer och skulle sorteras manuellt men hamnade istället i ett lager för tomlådor. Där hittades de förra veckan och är nu äntligen på väg till adressaterna. Produktionschef på Posten, säger till tidningen att de skickar med en liten gåva som plåster på såren.  Så vem vet, kanske det kommer dimpande någon försenad liten julhälsning endera dagen. Vad gåvan består av förtäljer inte historien.

Ikväll var det inte mycket att se på TV men såg att Ingrid skrev  i sin blogg om den Svensk reportageserie “Jakten på lyckan” när Hanna Hellquist åker till Gotland för att träffa Pigge Werkelin, mannen som förlorade hela sin familj i Khao Lak. Det kanske kan vara något?

Ha en skön kväll!
Kram Sylvia

5 thoughts on “Fint sportlovsväder

 1. Ja, det måste vara toppen för barnen att få riktig vinter med snö på sportlovet
  det är ju inte alltid det varit så.
  Ja, det blir nog en överraskning om det dimper ner julkort nu…
  Ha det så gott

 2. Hej, Sylvia!
  Hoppas att du får julkort inkl. present 🙂 Förmodligen är det några frimärken eller annat som posten har nytta av!
  Men visst är det härligt att se barnen ute i friska luften. Det verkar som ungdomarna av i dag hänger framför TV:n eller datorn i för stor utsträckning, så visst är det härligt för dom med snö 🙂

  Tisdagar brukar var usel TV-dag, håller med. Men jag såg på nya program i dag. Efter ”Sverker rakt på” så var det ”Nyhetsbyrån” och sedan ”Bukowskis”. Alltid hittar man något av intresse.

  Hanna Hellquist har jag bara sett på förhandsvisning, det räckte för mig.
  Werkelin orkar jag inte heller med. Tragiskt för honom, självklart, men han har ny fru och nya barn och gör strålande affärer p.g.a. att han blivit ”kändis” p.g.a. Tsunamin som drabbade många, både i Sverige men framförallt i andra länder. För mig känns det inte riktigt bra att han ”slå mynt” av en sådan olycka som han faktiskt gör. Har inte varken sett/hört någon av alla de andra som drabbades dyka upp i TV-program stup i kvarten samt göra reklam i Tv för sina produkter. Osmakligt men smart. Men det är min åsikt och smaken är ju som baken…
  Ha det så gott och hoppas innerligt att du mår bättre nu 🙂
  Nattiskram, Agneta

  • Alla behandlar sin sorg på olika sätt. Redan på begravningen av sin fru och barn talade han om att han snart tänkte skaffa ny familj. Vissa kan gå vidare direkt medans andra mår dåligt resten av livet. Sen är han affärsman och kan konsten att utnyttja media och har flybolag, semesteranläggningar mm och även gjort mycket gott lokalt på Gotland. En mycket speciell person av blandat kompott.
   Tack, tack….nu mår jag mycket bättre 🙂 Kramen

 3. Hejsan Sylvia!
  Visst är det underbara dagar vi har nu, man ska bara trycka tillbaka den där längtan efter våren.

  Så spännande med de där julkorten som kommit på avvägar, få se om man får något, för jag tyckte att skörden var ganska dålig i år.

  Jag såg programmet igår och tycker väl kanske inte att det var så mycket att se. Men när nu Pigge Werkelin var med var jag ju tvungen att ta mig en titt på det. Man fick inte se så mycket från Gotland som jag kanske hade trott.

  Ha en skön kväll!
  Kram Ingrid

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s