Vart har hederligheten tagit vägen

 

JannePerW

 

 

 

 

 

 

 

Årets Per Wendelpris gick  till Janne Josefsson.

Ett Stor Grattis till dig som vågar och som uppmärksammar  ruttenheter som försiggår lite varstans i vårt land.

Gåvor till Hem och Skola går till säljbolag i Örebro.

Det var väl fler som tittade på Uppdrag granskning i går kväll som handlade om ”Hem och Skola” Tänk jag satt och hoppade av ilska i soffan.Vart har hederligheten tagit vägen. Nu gör vi snart själ för namnet korrupta Sverige.

Föreningen Hem och Skola har gott stöd ute i landet. Många är beredda att öppna plånboken för att att stödja förbundet. Bara under förra året samlades det in över 40 miljoner kronor för sin kamp mot mobbning och rökning bland unga.

Men de pengarna hamnar inte hos de lokala Hem och Skola-föreningarna. Uppdrag granskning har tagit del av intern bokföring som avslöjar att miljonerna till största delen istället går till säljbolaget Pool Media i Örebro.

Avtalet mellan Hem och Skola och Pool Media ger Pool Media 800 kronor av varje skänkt 1000-lapp.
– De får den delen som står i avtalet. Och det är inget vi diskuterar med dig eller någon annan, säger Morgan Falk, vd på Pool Media till Uppdrag granskning

Runt om i landet finns samtidigt lokalföreningar som kämpar för att få ihop en verksamhet. I Vårby gårds lokala Hem och Skola-förening funderar man på om man kan stötta en skolavslutning med korvgrillning för några hundralappar.
Det handlar inte om vad föräldrar tycker och tänker längre. Det har blivit business av alltihop, säger ordföranden Bea Nallesdotter.

Nu hoppas man det ska bli en ordentlig genomgång av Pool Medias verksamhet. Men nog är det märkligt att just Uppdrag granskning kan gräva fram sådana här reportage som säkert många har haft vetskap om. Var finns kvällspress och annan media då?

Kram Sylvia

Annonser

3 thoughts on “Vart har hederligheten tagit vägen

 1. Hejsan Sylvia!

  Vi var minsann också med i Hem o Skola när det begav sig. Jag såg programmet igår kväll och man kan verkligen bli mörkrädd. Pool Media har jag inga synpunkter på de gör sitt jobb och tjänar pengar, men Hem o Skolas styrelse som kan köpa en sådan tjänst och/eller skriver ett avtal där 80% av insamlade medel försvinner, det är inte bara en skandal, det måste vara en straffbar handling. Hur i hela friden tänkte man?? Usch!!

  Här har varit ännu en fin höstdag, men nu i kväll regnar det igen. Hoppas att det regnar av sig och blir en fin fredag!

  Kram Ingrid

  Kram Ingrid

  • Hem o Skolas styrelse måste vara helt aninglösa att gå med på ett sådan avtal men säljbolaget Pool Media har helt klart givit en falsk deklaration och låtit givarna tro att den stora delen av insamlingspengarna går till Hem och Skola. Helt sanslöst men ett bra sett att tjäna stora pengar. Tycker det är så förfärligt när jag tänker på de små lokala föreningar som inte ens kan ordna med korvgrillning till ungarna.
   Kram Sylvia

 2. Jag hörde en intervju med berörda parter i dag, på radion, och några mer veliga människor får man leta efter! Dom svarde inte på frågorna, utan gled undan som den skickligaste skridskoåkare!

  Helt klart ligger det en hund begraven i denna soppan, för SÅÅÅ jäkla korkade kan H&S inte vara så att dom skänker 80%….kanske några kronor råkar glida ner i privata små fickor?

  En givare( ett företag) fick komma till tals och han sa att man får räkna med ett bortfall på c:a 20% när det handlar om såhär stora belopp och han var förvånad över att inte H&S har egna ”säljare”. Ord och inga visor!

  Håller med Ingrid, detta bör klassas som ett brott och samtliga velpottor inom H&S bör avgå, per omgående!

  Håller däremot inte alls med om att Pool Media bara gör ett jobb! Lite tankearbete klarar dom väl?
  Dom vet vart pengarna ska gå och tar trots detta ut fantasisummor…lås in dom!!
  Har för längesedan slutat skänka pengar för det är inte måga ören som hamnar rätt!
  Inte längsedan Röda Korset var i blåsväder och även där var det undanglidande svar.
  I går var det Rosa Bandet och det vete katten hur det går med dom? Nåväl, telefonbolagen kammade i alla fall hem storkovan!
  Men vi har ju politiker att apa efter, i mängder! Tröttsamt att höra dessa eviga bortförklaringar om ”bjudresor” som är nödvändiga.
  Reinfeldt måste skärpa till sig och syna sitt folk lite i sömmarna innan han tjafsar om en gammal Sahlinchokladbit som ter sig mindre för varje år som går.
  Ordet hederlighet verkar inte existera längre och vi skulle behöva 1000 Janne Josefsson om det ska bli någon ordning på brottsligheten.
  Sverige är lika korrupt som alla andra länder, men som vanligt så ”slår vi oss för bröstet”….! När så något kommer upp till ytan, ja då finns det alltid bortförklaringar.
  Håller tummarna för att Janne orkar/kan/får göra sitt jobb framöver…han har ju alltid hot hängandes över sig/familjen.
  Usch o fy!
  Kramen, Agneta

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s