Niklas på besök

Niklas, barnbarnet ringde och ville komma ut och fiska igår. Det blev en lyckad dag med fint väder. Ingvar och han var mest ute på sjön hela dagen. Killen ville ju helst ha gädda på kroken. Det nappade just när de tänkte styra färden hemåt. Ja, minsann det blev ett jättenapp. En riktig jättegädda på sju kilo. Det var knappt de fick upp fisken i båten. Inget att laga till tyckte jag men det tyckte inte Niklas. Han fileade den och frös in de bästa bitarna för att senare göra gäddbullar . Han har en kompis som är kock som säkert får ta vid där skulle jag tro. Det blev en fin  kväll så vi grillade fläskkotletter och efter det avslutade vi dagen med en boccia och där blev han förstås också vinnaren. Här har vi Niklas stolt  poserande framför kameran!

niklas 014niklas 015  
Idag var vädret inte alls lika fint. Niklas stannade till lunch sedan åkte Ingvar över med honom till fastlandet där han sedan fick skjuts hem till Täby.
På eftermiddagen tittade solen fram och vi passade på att klippa gräset. Ingvar med motorklipparen och jag med handjagaren runt bergsknallarna ner till sjökanten.

Kram Sylvia

Annonser

3 thoughts on “Niklas på besök

 1. Hejsan, Sylvia!

  När jag ser foto på fisken kommer jag osökt att tänka på den där käcka låten av/med Thore Skogman 🙂

  ”När storfiskarn talar om hur stora fiskar han får, då räcker armarna inte till…tralla lalla la”.

  Men här finns ju bildbevis på fångsten.
  Storgäddan är numera ett minne blott och ska buken fylla med något gott!
  Hoppas du får en smakbit av läckerheten.

  Kan förstå att detta var en ”höjdare” för både maken och barnbarnet 🙂

  Något att berätta om när vintern kommer,
  många ggr. om 🙂

  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

 2. Hejsan Sylvia!

  Så trevligt för maken att få fiskekompis och vilken bamsegädda de fick.

  Här är det så ont om gädda, så den får man inte fiska alls den här tiden på året. Det var en artikel häromdagen i Gotlands Allehanda där man hittat en olaglig slaktplats, med spår efter ett 10-tal gäddor. Jag har aldrig hört uttrycket slaktplats i samband med fisk förut och trodde först att jag läst fel. Nu ska bevakningen av fiskevattnen skärpas så att sådant inte ska hända igen.

  Vi har haft hyfsat väder i helgen, men jag har sett att ni haft ännu bättre. Vi får hoppas att det håller i sig, för nu vill vi ha sol och värme!

  Kram Ingrid

 3. Hej Sylvia!

  Vilken härlig dag ni hade med barnbarnet! Det var en riktig bamsegädda han fick och det blir säkert mycket gott av den. Tänk jag har aldrig ätit gädda, vet inte varför, det har aldrig blivit så.

  Nu stundar härliga tider på ön kan jag förstå och här har vi haft underbart väder idag och det passade så bra för det var Williamdag:-).

  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s