Glad påsk !

Påskgåva från kajsa

Påskkärringar fakta från wikipedia: påskkärring är enligt gammal svensk folktro en häxa som enligt tradition flyger på kvast till Blåkulla på skärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen för att sedan återvända på påskdagen.För att skrämma iväg häxorna för i tiden tände man eldar och sköt med gevär. Något som lever kvar än idag i form majbrasor och påsksmällare.

Nu börjar allt vara i sin ordning av förberedelser för påskhelgen. Vi firar påsken hemma i stan. Ikväll kommer grannarna för att smaka av sill och inlagd strömmig,  laxpaj och sallad efter det. Påskafton kommer ungarna då ska jag bjuda på ägg i olika valörer och diverse småvarmt som jag tycker hör påsken till.

Påskdagen har vi bestämt att ta en biltur om vädret tillåter till Nynäshamn och först promenera runt strandpromenaden och sedan äta middag på något trevligt ställe nära vattnet. Vi har bott som nygifta några år i denna vackra sommarstad belägen vid havet och det är så roligt att återkomma dit då och då och minnas tiden där och även se förändringar som blivit i stan.
Ny önskar jag en riktigt fin och varm Glad Påsk till mina kära vänner.

kramar

sl

Annonser

6 thoughts on “Glad påsk !

 1. Hej Sylvia!

  Det där med kort till körkortet känner jag igen, ujamej för dessa kort:-).

  Låter så gott med påskmat till grannar och barn. Härligt med påsken och maten som är ganska så lättsam till denna helg och så är det ju det där med att det är vår:-)).

  Jag önskar dig en Glad och Härlig Påskhelg!
  Kramar
  Berit

 2. Hejsan Sylvia!

  Det låter som om ni laddat för en riktigt trevlig påsk. Här kommer sonen och sonhustrun hit på påskafton och äter ägg med diverse tillbehör, för övrigt är ingenting inplanerat.

  Jag skulle ju flugit iväg idag, men Svarten är borta och utan katt kan man ju inte ge sig iväg till Blåkulla. Undrar om han hållit sig undan för att han är flygrädd?

  Ha en riktigt GLAD PÅSK!
  Kram Ingrid

 3. Hej, Sylvia!
  Så trevligt du har planerat inför helgen och så hungrig jag blir av att bara läsa om alla små läckerbitar du ska bjuda på.
  Hoppas innerligt att ni kommer iväg till ”Förälskelsestaden” Nynäshamn 🙂 Vilken härlig tradition och så kul det måste vara att se både gammalt och nytt sedan ni bodde där.
  Glad Påsk!
  Kramen, Agneta

 4. Hej Sylvia.
  Just det, maten är bland det mysigaste med påsken, godis, ja det måste man ju ha hemma ifall det dyker upp nån påskkärring, fast igår kom ingen så egentligen är det ju lika bra vi äter upp det själva. (så bra att ha nåt att skylla på;))

  Ha det riktigt gott, glad påsk och må solen titta fram hos er också.
  Kram,
  Annette

 5. önskar en glad påsk med glatt umgänge och god mat och mysigt i stora allmänhet 🙂 Nynäshamn låter intressant vilja upptäcka.
  kram elisabeth

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s