Stockholms Globe Arena

Stockholms nya världsattraktion är här!  SkyView tar dig på en hisnande resa längs utsidan av Globben. Från toppen, 130 meter över havet, får du en oslagbar utsikt över Stockholm.

Vi var lite nyfikna och tog en promenad för att titta på den nya attraktionen. Man sitter i en en glasglobb som går i sakta mak upp på en skena  till toppen av globben. Färden tar  tjugo minuter och man får uppleva  en hisnade utsikt över Stockholm. Vädret var inte det allra bästa och det hade bildats isbildning på skenan så  turerna upp var inställda när vi kom. Det kan kanske undras  över lite ?? Jag hade nog inte tänkt åka för jag gillar inte höjder. Kanske en vacker och lugn sommardag. Turen kostar 120:- kronor.

Tog några misslyckade bilder. Länkar  istället till DN webbfilm som togs  dagen innan där man ser mer av det hela. Här

I kväll ska vi till min syster som bor på Östermalm på middag och efter den blir det säkert några vändor kortspel. Syrran gillar att spela kort och det gör vi också. Blir det för sent när vi ska hem  kostar vi på oss en taxi.

Önskar en skön Helg.
Kram

Annonser

3 thoughts on “Stockholms Globe Arena

 1. Hejsan, Sylvia!

  Höjder är inget för mig heller, står gärna och tittar på. Det där med isbildning låter inte als bra. Vi har haft en del problem med div. höga attraktioner här borta på Liseberg, så lite försiktig skadar aldrig att vara.

  Då låter det betydligt trevligare med middag och framförallt kortspel.

  Det senare tillhörde alltid, när jag som barn var på besök hos släktingar.
  På den tiden kunde vi spela med en 5-öring som insats trots morfars protester. Han tycket det räckte med en 1-öring 🙂 Men är man man född i slutet på 1800-talet så var det faktiskt mycket pengar.
  Hasard, muttrade den mycket gamle mannen borta fr. sitt rökbord, där födelsedagspiporna stod snyggt uppradade, oanvända 🙂
  Han använde endast EN och den var inte vacker inte, men säkert god, för den hängde med tills han avled vid 92 års ålder.

  Nåja, potten hamnade ju ändå alltid hos någon nära släkting, så ingen katastrof inte 🙂 Som ”minstingen” i släkten, hamnade den ofta hos lilla mig 🙂

  Oj då, nu irrar jag iväg i minnenas gränd som väcks till liv av ditt inlägg. Dags att återvända till nuet!

  Önskar dig en ”givande” kväll!
  Kramen, Agneta

 2. Vad roligt att du delar med dig av globens attraktion. som icke höjdälskare och såg höjdernas attraktioner på nöjesfälten nästan med fasa som ung, så tror jag inte ja kommer åka den, därför roligt se den genom webbkameran – tur att det finns så mycket annat njuta av i stockholm – gillar gamla stan fast det borde vara lite uttömt intresse vid det här laget…….. på nåt vis så vill jag dit med lite jämna mellanrum – vet inte riktigt varför……

 3. Hejsan!
  Tack för titten på Stockholms – globben attraktion. Tycker nog det ser lite läskigt ut, tror inte det är något för en höjdrädd dame som jag. Håller mig nog på landbacken 🙂
  Kram på dig min kära lillasyster.

Tack för din kommentar och kom gärna tillbaka!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s